85 нови случая на Ковид-19 в област Кюстендил, близо 100 са хоспитализираните лица

0
1

Общо 85 са новите положителни случаи с Ковид-19 в Кюстендилска област през изминалите 24 часа. Новозаразени с инфекцията лица има в общините: Кюстендил – 36, в Дупница са 31, Рила – 5, в Бобов дол и Кочериново по 4, Сапарева баня – 3 и Бобошево – 2, съобщават от Областния кризисен щаб.

В Ковид отделението на МБАЛ „Св. Иван Рилски – 2003“, град Дупница са настанени за лечение 27 лица. Четирима от тях са в по-тежко състояние, а останалите са предимно в средно тежко и на кислородна терапия.

Към днешна дата 9 са хоспитализираните пациенти в Ковид отделението на Общинската болница в град Дупница. От тях четирима са в по-тежко състояние, останалите – в средно тежко.

Към днешна дата в Ковид отделението на болницата в град Кюстендил са хоспитализирани 62-ма души. От тях 10 са в тежко състояние. По-голяма част от останалите пациенти са на кислород и в средно тежко състояние.

През изминалите 24 часа има починали две жени от общини Кюстендил – на 87 г. и на 76 г. Лицата са имали придружаващи заболявания. Областният кризисен щаб поднася искрени съболезнования на семействата и близките на починалите.

 
Вижте видеоканала ни:


LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here