Демерджиев: Габровски търси вътрешен министър от редиците на МВР

Иван Демерджиев

Вицепремиерът в служебния кабинет Иван Демерджиев обяви в ефира на „Събуди се”, че има информация, че от редиците на МВР кандидат-премиерът Николай Габровски търси вътрешен министър. Самият той обаче не е получавал покана, а и подчерта, че не би приел. Демерджиев разясни, че в редиците „сигурно е имало покани”, но доколкото знае те не са приети.

Той направи коментар във връзка с разследването на международни медии за отношението на българските гранични власти към мигранти. „Обърквам се какво се случва на българо-турската граница. Дали пускаме безпрепятствено мигранти да минават, или се отнасяме по някакъв нечовешки начин с тях. Едната теза е, че срещу 50 лв. може спокойно да се мине границата, а другата – „правим осем или девет опита неуспешни и стрелят по нас”. Истината не е нито в едното, нито в другото. Инцидентът беше разследван от комисия, която излезе със заключение, че изстрел, произведен от българска територия към турската няма”, обясни Демерджиев по Нова тв.

По случая със загиналия край Елхово граничен полицай Петър Бъчваров, силовият министър уточни: „Докладите на нашите служби сочеха, че е напълно възможно зад всичко това да стоят други престъпни групи. В момента се проверява дали не става въпрос за много по-сериозен трафикантски канал зад това, което се случи на границата. Разследват се версии за нещо по-сериозно, което стои зад инцидента. Двамата овчари не са просто овчари, категорично”, е мнението му.
Вижте видеоканала ни:


LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here