Новият губернатор Ст. Христов посече ОбС – Благоевград! Спря продажбата на бившия ресторант „Куклата“

Ударно начало за новия областен управител на Благоевград. Още в първите дни на управлението си Стоян Христов успя да върне шест решения на Общинския съвет в Благоевград.

Първото от тях е за продажбата на общинския дял в бившия ресторант „Куклите“ в квартал „Вароша“. Христов е посочил, че въпреки че сградите, в които се помещаваше ресторанта, са обединени в една, в кадастралната карта съществуват като две отделни. Затова е необходимо общината първо трябва да направи ново заснемане и да поиска фактическото състояние да се отрази в КК.

Наскоро половината от сградата е била придобита от сина на Росен Йорданов – Жъчката. А общинските съветници взеха решение частта на общината да бъде продадена за 159 400 лв. без ДДС.

Жъчката пък няма да може да придобие част от парцел с площ 218 км. ч, която е собственост на общината. Той се намира на улица „Иван Михайлов“. Мотивът на Стоян Христов е, че  независимо че са в един УПИ, двата поземлени имота са отделни и трябва да се проведе търг за продажба.

Новият губернатор е спрял и продажбата на три общински жилища на наемателите им. Като причина за решенията си той е посочил, че живущите в две от тях не са ги обитавали поне 6 години и били местени от един в друг общински апартамент.

Продажбата на третия пък е прекратена заради грешка в адреса. В картотеката на общината е записано, че апартаментът се намира на 11 етаж в блок 54 на жк. „Запад“. В кадастралната карта обаче той е на 12 етаж.
Вижте видеоканала ни:


LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here