Иван Гранитски- поетът, писател, критик, издател и общественик с наградата „Евтим Евтимов“

Иван Гранитски- поетът, писател, критик, издател и общественик с наградата „Евтим Евтимов“.
Иван Гранитски- поетът, писател, критик, издател и общественик с наградата „Евтим Евтимов“.

Иван Гранитски– поетът, писател, критик, издател и общественик с наградата „Евтим Евтимов“.

Петрич посрещна церемонията по връчването на Националната литературна награда за поезия „Евтим Евтимов“.

В родния град на поета Евтим Евтимов тържествено беше връчена и Националната литературна награда за поезия, учредена на негово име. За целта в града пристигна ръководството на Съюза на българските писатели, водено от председателя Боян Ангелов.

Церемонията се състоя в новата зала за четене „Евтим Евтимов“ в НЧ „Братя Миладинови – 1914“. Иван Гранитски – поет, писател, критик, издател, общественик заслужи за 2024 година наградата „Евтим Евтимов“.

Той я получи в присъствието на сина на поета Евтим Евтимов – Венко Евтимов. На представители на общинското ръководство и на НЧ „Братя Миладинови -1914“, на ученици и учители.

Отново от Съюза на българските писатели подчертаха уважителното отношение на кмета Димитър Бръчков и неговия екип към личността на Евтим Евтимов и приноса му за съвременната литература, имайки предвид факта, че градският площад и зала за четене в обновеното читалище носят името на поета, който е и почетен гражданин на родния си Петрич.
С признателност бяха положени и цветя на паметника на Евтим Евтимов пред неговия втори дом – НЧ „Братя Миладинови – 1914“, Петрич.

Ученици от община Петрич, които присъстваха на церемонията за връчването на наградата „Евтим Евтимов“, получиха подарък по една книга на съвременен български автор.
От ръководството на Съюза на българските писатели проследиха и образователната състезателна игра „Буквоплет“, която се проведе в детския отдел на библиотеката в Петрич. Участие в нея взеха ученици от 3в клас на Трето основно училище „Гоце Делчев“.

Иван Гранитски- поетът, писател, критик, издател и общественик с наградата „Евтим Евтимов“.
Вижте видеоканала ни:


LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here