Шери Златарска: Обс не защити интереса на ВиК – Дупница! Г. Рангелов: Циганите си плащат водата, ще покажа фактури от кварталите!

Шейхриар Златарска: Обс не защити интереса на ВиК – Дупница! Г. Рангелов: Циганите си плащат водата, ще покажа фактури от кварталите!

„Днес на сесията на Обс – Дупница се взеха две взаимноизключващи се решения. По докладната за мандата и позицията на Община Дупница представлявана от кмета Първан Дангов за участието в Общото събрание на АВиК – Кюстендил, общинските съветници гласуваха „ПРОТИВ“ решението на ОС за стопанисване, поддържане и експлоатация на ВиК системите и съоръженията и предоставянето на ВиК услуги от „Кюстендилска вода“ на територията на община Дупница да започне от 01.04.2024 г. Същевременно ОбС – Дупница в следваща докладна прие рамковото споразумение между двете ВиК дружества и даде разрешение на управителя г-н Милушев да го подпише като страна.“ – коментира общинският съветник от ДПС Шейхриар Златарска и уточни:
„Ние съветниците от ДПС гласувахме “ въздържал се “ , тъй като смятаме, че рамковото споразумение с ВиК – „Кюстендилска вода“ е разписано схематично, без да бъдат защитени интересите на гражданите на Общината, без ясни ангажименти за капиталови инвестиции, без ясни параметри за условията, при които ще работят служителите след прехвърлянето на трудовите им право отношения към новия оператор. Имахме много резерви по споразумението, като в хода на дебатите не се очертаха ясни предложения и решения на проблема с ВиК – Дупница, затова гласувахме с „въздържал се“. Г- н Рангелов обеща на следваща сесия да представи за платените от хората в кв. “ Каваклия “ сметки за вода, които са без печат и реквизити на ВиК- Дупница поради неработещ лицензиран счетоводен софтуер в дружеството.“ „Циганите по кварталите в Дупница си плащат водата, не е вярно, че не пращат. Ще представя договори, ордери, касови бележки на хора от махалите, за да видите, че си плащат. Друг е въпросът, защо от виК са давали ордери без печат, или без подпис. Според прокуратурата в Дупница престъпление няма. – каза съветникът на ДПС в Дупница Георги Рангелов.

Шейхриар Златарска: Обс не защити интереса на ВиК – Дупница! Г. Рангелов: Циганите си плащат водата, ще покажа фактури от кварталите!

ОбС Дупница против идването на „Кюстендилска вода“ от 1 април, но за споразумението, трасиращо пътя им
Вижте видеоканала ни:


2 COMMENTS

  1. Много лоша комбинация.Слаб,неработещ Общински съвет и още по-слаб кмет.Дупница я чака дълго безвремие.
    В Кюстендил имат подготвени проекти за финансиране за над 45 милиона лв.,а при нас за 5,1 милиона. Това ясно показва как се работи в общинска администрация.
    Няма защо да се търсят външни причини за това положение,в нашето управление на града си е проблема.

  2. Как е в Русе, Шери? Нещо да имаш да разказваш на дупничани?? Една малка твоя тайна?

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here