Първан Дангов гневно от Дупница: Ако не беше 3-ти март, тук щеше да има минарета, а не България!

Първан Дангов гневно: Ако не беше 3-ти март, тук щеше да има минарета, а не България! Снимка: https://dupnicanews.eu/

Първан Дангов гневно: Ако не беше 3-ти март, тук щеше да има минарета, а не България!

 

 „Ако не беше 3 -ти март, тук щеше да има минарета и други хора. Български политици си позволяват да наричат днешният празник противоречива дадат. Срамуват се! Що за низост от една шайка жълтопаветни хора да принизяват 3-ти март, че бил нещо незначително, които зачеркват 3- ти март, че свободата ни е дадена даром и руския цар искал да ни завладее. Ако не се противопоставим на такива пошли определения, ще загубим национално съзнание и самочувствие като българи, няма да бъдем уважавани от нито една нация. Ако не беше 3 -ти март, нима днес ние ще можем да говорим български, тук щеше да има минаре…Дошло е време на дати, които отбелязваме да звучим гневно. Български политици си посоляват да определят 3 -ти март като противоречива дата. 146 години от Сан Стефанският мирен договор. Задавате въпроси, защо не е обединена Българя. Някой от днешните наши сънародници се срамуват. Аз в сърцето си съм убеден привърженик на обединена Европа, но не мога да се съглася с така наречените Европейски ценности. Що за ценност е да се води война на няколко километра от нас, същите тези, които определят Европа на ценностите, да пращат оръжие, да залагат на карта човешкия живот, да казват, че жертвите в Украйна са малко, че трябват още. Съзнавате ли до къде ни водят? Същите тези, с ценностите от Европа! Ние категорично се обявяваме за мир и мирно решение, така както го заявяваме. Русия беше определена като терорист тогава, преди 146 години и сега- до кога? Опитват се да пренаписват историята. До кога? Разчитам на вас за подкрепа! Честит празник! Да живее България!“ – това обяви в тържественото си слово кметът на Дупница Първан Дангов.

146 години от Освобождението на България от турско робство бяха тържествено отбелязани днес в Дупница. Пред паметната плоча на дупнишщите опълченци се събраха членове на местната управа, общински съветници, представители на политически партии, читалища и др. За историческите събития, белязали 3 март и за значението на Руско-турската освободителна война говори уредникът от Историческия музей Виктория Крумова, а малката Емилияна Петрова рецитира стихотворение за България.

Пред паметната плоча венци поднесоха кметът Първан Дангов и заместникът му Валентина Караганова, председателят на Общинския съвет Костадин Костадинов и съветникът от БСП Станислав Павлов, граждани, общественици и др. Пред подвига на героите се поклониха и младите спортисти от Детско – юношеската школа на ФК “Марек”.

Първан Дангов гневно: Ако не беше 3-ти март, тук щеше да има минарета, а не България!
Първан Дангов гневно: Ако не беше 3-ти март, тук щеше да има минарета, а не България!

Младежи в народни носии издигнаха българския трибагреник пред община Дупница, а гражданите застанаха мирно под звуците на националния химн. “След 146 години празнуваме нашата българска свобода. За днешния ден е казано много, този път моето слово ще прозвучи гневно, защото в България е дошло време на дати, които отбелязваме като годишнини да звучим гневно. Защото български политици си позволяват да определят 3 март като противоречива дата в най-новата ни история. Що за низост на шепа жълтопаветни хора, които определят 3 март като нещо неглижирано? Които зачеркват 3 март, защото свободата ни била дадена даром, пък руският цар има интереси тук да завлядява клета България. Ако ние не се противопоставим достатъчно категорично на такива пошли определения, ние ще загубим национално съгласие и самочувствие като българи”, каза в словото си кметът Първан Дангов. Тържеството по повод националния празник продължи с изпълнения на деца от Дупница и самодейци от местните читалища. – отбелязва сайтът https://dupnicanews.eu/

Първан Дангов гневно: Ако не беше 3-ти март, тук щеше да има минарета, а не България!

 

Снимки: https://dupnicanews.eu/

Първан Дангов гневно: Ако не беше 3-ти март, тук щеше да има минарета, а не България!
Вижте видеоканала ни:


8 COMMENTS

 1. И на празник политиците не пропускат да се из@к@т на метеното.Има си историци за тълкуването и разясненията по темата.Поне малко повече са чели от останалите.
  100 дни безхаберие и празнични мероприятия.
  А за акъл в днешните управляващи ,трудно може да се говори.Да им погледнем делата.

 2. Русофилството е грубо политическо суеверие, умишлено култивирано сред народните маси; политическо знаме, вървенето и воюването под което неизбежно води към предателство и национална катастрофа. Защото русофилите, плувайки безогледно във водите на руската дипломация, неизбежно и фатално правят от България едно сляпо и послушно оръдие в ръцете на руската завоевателна политика на Балканите.

 3. Пияндето било за Обединена Европа,но било против европейските ценности! Да се смееш ли или да плачеш ?Аман от руска пропаганда !А иначе Русия винаги е била една диктаторска държава ,заплаха за всичките и съседи.Сигурно тези ценности харесва Пияндето

 4. Истинският национален празник е 6 септември -обединението,защото тогава България сама прави нещо против волята на всички и успява.А Русия,която е работила за сръбските интереси(тогава,както и сега)е била против обединението..

 5. Моите поздравления за предните трима коментиращи. Слугите на кремъл нямат място в Дупница и в България. Дангов да си гледа общината, а историята да остави на историците. Не слушайте пропагандата на държава терорист, която на 3ти Март уби бесарабски българи в Украйна.

 6. „Свободата, Санчо, е сладко нещо. От сладкодумците властимеющи не я чакай – с обещанията ще си останеш. Сладките неща те за себе си ги пазят. Я гледай за година власт само какви търбуси правят. Теб най-много с някое позагнило морковче да те залъжат. Свободата, Санчо, сам трябва да си я вземеш…“
  Не слушайте какво Ви говори другарят,гледайте какво прави.Нали щеше да дарява от заплатата…или както е казал народа: „ВОДА У РЕКА“

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here