Пореден случай на нападение над горски инспектори от РДГ – София, РП- Самоков нищи инцидента

За трети пореден път тази година горски инспектори са получили заплахи и са били нападнати при изпълнение на служебните си задължения. Служители от Регионална дирекция по горите – София и Дирекция Инспекция по труда – Софийска област са извършвали съвместни проверки в обекти за добив на дървесина в общинска горска територия, в землището на с. Боерица. Проверките са извършени в присъствието на лесовъд към дружеството, извършващо дейностите по добив на дървесина.

В близост до асфалтов път между селата Боерица и Венковец горските инспектори проверяват три автомобила, натоварени с дървесина. Лесовъдът, към дружеството започва да се държи агресивно, да отправя заплахи към служителите от РДГ – София и нанася удар в лицето на единия горски инспектор.

След подаден сигнал на тел. 112 на място пристигат служители от РУ Ихтиман. За случая ще бъде уведомена Районна прокуратура гр. Самоков. При извършената проверка на превозните билети и GPS устройствата на товарните автомобили не са констатирани нарушения.
Вижте видеоканала ни:


LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here