Сдружение по туризъм Кюстендил: Вярно ли е, че “зелен сертификат“ е въведен и за служителите „на гише“, по думите на министър Гълъб Донев

Във връзка с твърдение на Министъра на труда и социалната политика в предаване по Нова тв, Сдружение по туризъм Кюстендил са изпратили запитване до Министерство на труда и социалната политика и Министерство на здравеопазването за потвърждение- Дали е вярно, че зелен сертификат се изисква и от служителите „на гише“ за всички административни звена, относно твърдение на министър Гълъб Донев.

Само преди два дни кюстендилци излязоха на протест с искане за оставката на министъра на здравеопазването Стойчо Кацаров.

 

Последваха ги жителите на Дупница и Благоевград:

Ето и пълния текст на писмото:

УВАЖАЕМИ ГОСПОДА,

На 29.10.2021г, в интервю по Нова Телевизия, в предаването „Здравей България“, социалният министър г-н Гълъб Донев информира, че изискването за притежаване на т.нар.“зелен сертификат“ е въведено и за служителите „на гише“ за всички административни звена. Разбираме, че това важи за държавна и общинска администрация, агенции и ведомства и е наложено със Заповед ХРД-01-856/19.10.2021г на Министъра на здравеопазването.

Моля, да потвърдите истинността на това твърдение и отговаря ли то на действителната ситуация. С кой нормативен документ е въведено задължението и кой е органът, упражняващ контрол за изпълнението му? Имат ли право гражданите да изискват доказателство, че ги обслужват служители със „зелен сертификат“­? Какъв процент служители от съответното ведомство е зает „на гише“ и представлява ли той 100% от персонала в съответния обект, каквото изискване е въведено за бизнесите, попадащи в обхвата на Заповед ХРД-01-856/19.10.2021г­?, са въпросите които отправят от  Сдружение по туризъм Кюстендил

 
Вижте видеоканала ни:


LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here