Ексзам.- кметът В. Караилиев, К. Обецанов и софиянци искат да покриват р. Бистрица в центъра на Дупница за 2,2 млн. лв.

Валентин Караилиев

Мощното софийско дружество „Трейс Груп Холд”, благоевградската „Благоустройствени строежи” на банскалията Константин Обецанов и фирмата на екскмета на Дупница Валентин Караилиев „КНД- Консулт” са дали заявка, че искат да се заемат с покриването на река Бистрица край Спортната зала в Дупница.

От едната страна бъдещия паркинг е Спортната зала, но от другата е новият МОЛ, който се строи вече от 20 години, но вече е на финалната права. Зданието вдига фирмата на В. Караилиев.

Както е известно, със строителството се цели укрепване на бреговете и изграждане на паркинг. Заложената сума по поръчката е 2 246 500 лв. без ДДС, но за момента от бюджета на общината е осигурено финансиране само за изработването на работен проект. Все още няма средства да самото строителство и за авторски надзор.
Участъкът от реката, предвиден за покриване, е с дължина около 65 м.
От общината мотивират нуждата от обновяването, като пишат, че през последните няколко години част от бреговете на реката са подкопани в следствие речната абразия, а друга част от тях са ерозирали в под влияние на атмосферните условия. Наблюдава се и обрушване и пропадане на терена вследствие наличието на инфилтриращи повърхностни води, както и обрастване на речното корито, което от своя страна влошава хидравличната проводимост на реката. Има и опасност да се залеят част от намиращите се в близост имоти.
Вижте видеоканала ни:


LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here