На заседание през пролетта на 2020 г. съветникът Красимир Чаврагански поиска от Делибалтови да намалят наема за хосписа. Договорът беше широко дебатиран.

Община Бобов дол разиграва на търг на 27 април вещи на общинския хоспис на обща стойност около 5600 лв. Публичният търг е насрочен за 14 часа и ще се проведе в стая 214. Изготвен е списък с имуществото, за което ще се наддава. Зелена светлина за провеждането на търга в края на годината даде Общинският съвет. Очакванията са вещите да се купят от Борис Делибалтов, който беше наемотодател на общинския хоспис и стопанисва свой в сградата на бившата болница в града.


От списъка за продажба най- скъпи са 20 болнични легла, които са оценени общо на 1548,80 лв. Продават се също 20 болнични шкафчета, наддаването за тях ще тръгне от 840 лв., а за 29 двукрилни гардероба от 897,84 лв. В продажба са също комплект от 5 маси и 20 стола с начална цена от 432 лв. За 115 лв. се продават 6 телевизора, 10 фотьойла за 295 лв., два хладилника за 139 лв. и др.
Общинският хоспис прекрати дейност в началото на декември миналата година, след като собственикът на помещенията Борис Делибалтов уведоми общината, че трябва да ги освободят. Тъй като няма избрано място, където социалното звено може да се премести, беше взето решение вещите да се продадат, за да не се захабяват. Движимото имущество на хосписа беше оценено общо на 13 000 лв. Общината търси вариант как той да продължи да функционира, а междувременно дейността е замразена. Екипът от общинския хоспис беше освободен, те са започнали работа в частния на Делибалтов. Става въпрос за 4- ма души на граждански договори и 6- има с постоянни.
Като преди време писахме, Борис Делибалтов с фирма „Крако“ купи голяма част от сградата на МБАЛ „Д-р Стоян Сантев”, която е обявена в несъстоятелност от вече 10 години и перманентно синдикът пуска имоти и вещи за продажба.
Общинcĸият xocпиc в Бoбoв беше cъздaдeн пpeди гoдини cъc cpeдcтвa, oтпycнaти пo eвpoпeйcĸи пpoeĸт. Cтaциoнapът, пpeдocтaвящ мeдиĸo-coциaлни ycлyги нa xpoничнo бoлни, лицa в тepминaлeн cтaдий и caмoтни възpacтни xopa, ce нaмиpaше нa тpeтия eтaж нa MБAЛ „Д-p Cтoян Caнтeв”. Последните финансови отчети показваха, че има зaдължeния зa над 100 000 лв., като загубите за 2019 г. са в размер на над 75 000 лв. Задълженията са натрупани заради неплатени наеми, които се дължат към синдика на болницата. Към Делибалтов нямаше дългове.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Please enter your name here