Николай Шаламандов и кметът Атанас Стоянов .

Скандал на сесията в Сандански. Местният парламент не прие отчета на председателя Николай Шаламандов за дейността на Общинския съвет за второто полугодие на миналата година.
Срещу документа скочиха съветникът Живко Иванов, усилено му пригласяше и Яне Янев. Двамата в един глас обявиха, че не им харесва работата на Общинския съвет. Дискусията беше яростна и в крайна сметка отчетът за свършеното в периода август- декември 2020 г. не мина.

Шаламандов съобщава, че са взети общо 146 решения. 6 от тях, свързани с управление на общинската собственост, 18 с разпореждане с имущество, 9 за продажба на имоти, 1 за прекратяване на съсобственост. 21 са решения за одобряване на устройствени планове и техните изменени. Местният парламент е гласувал още назначаването на Спаска Дамбова да е управител на „Стройкомтранс“, а също фирма“Фенстаб“ да е одитор на водното дружество УВЕКС.


ОбС гласува план за прием в първи клас в общинските училища. Дискусията беше бурна и дълга. Съветници възроптаха, като призоваха да не се затварят школа и да не се освобождава служителите в тях. В крайна сметка беше утвърден приемът за 8 училища. По 3 паралелки с първолаци ще има в ОУ „Св. Климент Охридски“ и ОУ „Христо Смирненски“. 5 ще са класовете в ОУ „Христо Ботев“, 2 в „Св. Св. Козма и Дамян“, по една в училището в Дамяница, Склаве, Катунци. Прием няма да има в Поленица. 16 за 1 против и 4 въздържал се
За следващо заседание беше отложен изборът на двама общински съветници, които да са членове на комисии за установяване жилищни нужди. Комисията ще разглежда подадените заявления, подадени до 31 декември, правят списък на хората, които да бъдат настанени. не се разгледа за следваща сесия.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Please enter your name here