Илиян Пириев

Горски инспектори от РДГ София и икономическа полиция се изсипаха в дърводобивната фирма в самоковското село Доспей на Илиян Пириев. От полицията съобщиха, че са били съставени три акта за установени нарушения. В отговор на отправени от нас въпроси от РДГ уточниха, че имало нарушение около видонаблядението на обекта и мястото, където е складирана дървесината.
Потърсен за коментар, Пириев заяви, че проверката е била поръчкова, а той години наред е изряден.
Според официалната информация от полицията са съставени 3 акта на ”Пириев лес“ за установени административни нарушения по Закона за горите при проверката в обекта за постъпване, преработка и експедиране на дървесина на фирмата, извършена вчера. Посещението на проверяващите било в хода на полицейска операция за противодействие на незаконния дърводобив на територията на община Самоков, от служители на икономическа полиция в ОДМВР-София и Регионалната дирекция по горите.
„Проверката е регулярна. Констатирани са три нарушения по Закона за горите, свързани с функционирането на системата за видеонаблюдение на обекта и със складиране на дървесина извън определените за това места. Размерът на глобите ще бъде определен с издаване на наказателни постановления в законоустановения срок. През последните три години в обекта не са констатирани нарушения.“, заяви за „4Власт“ директорът на РДГ – София област Стоян Тошев.
„Това не е нормална проверка за мен. За години назад нямам нито едно нарушение по Закона за горите. Според мен акцията бе поръчкова, но не от служителите на РДГ. Скоро ще разкрия повече подробности. Два са актовете, които са ми съставени, а не три.”, категоричен е И. Пириев.
От РДГ уточниха, че само за тази година в Самоковско са извършени 371 регулярни проверки на обекти за дървообработване, съставени са 12 акта за установяване на административни нарушения. Най-често извършваните нарушения са свързани с транспорт и съхранение на незаконно добита дървесина.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Please enter your name here