След фалстарт, правят нов конкурс за механата в парк „Рила“ в Дупница, зам.- кметът Китанова: Г. Стойнев плати 28 000 лв. наем

Зам.- кметът на Дупница Олга Ктанова

„Защо преместваемият обект, представляващ механа „Водопада” в парк „Рила“ в Дупница, продължава да стои върху общинската собственост? Защо Георги Стойнев продължава да стои в механата? Нали договорът му е прекратен през февруари?“
С тези въпроси долетяха в заседателната зала на община Дупница десетина дупничани, между които Георги Петров, Славянка Иванова, Тодор Кашукеев.

Георги Стойнев

Хората искаха да поставят тези въпроси, но сесията приключи бързо и те отидоха пред кабинета на кмета, който обаче по същото време посрещна делегация от София. Хората потърсиха зам.- кмета Олга Китанова, но на портала съобщиха, че след заседанието тя си е заминала за София. Веднага се свързахме по телефона с нея.
”Договорът на Георги Стойнев е прекратен, всичко, което е дължал, е платено. Зная, че не беше плащал наем за годините, в които ползва механата, но си плати. Цифрите не са пред мен, но мисля, че става въпрос за около 28 000 лв. Организирахме конкурс за нов наемател на обекта, той обаче беше прекратен, има протокол, където е описана причината за това. На конкурса се яви Стойнев и още един кандидат. Мисля, че процедурата беше спряна заради възражения на другия участник. От понеделник организираме нов конкурс.”, поясни Китанова, тя уточни още, че преместваемият обект на Стойнев не е премахнат, тъй като ресторантьорът може да го спечели отново. Ако ли не,  може да се разбере и да го продаде на спечелилия.

„Бетонните основи на мястото са собственост на общината, дървената конструкция е на Стойнев.“, каза Китанова.
Дупничани поискаха от нея подробна справка за договорните отношения между общината и Георги Стойнов. Китанова обяви, че ще предостави цялата информация при постъпило искане за достъп до информация. Затова екипът на „4Власт” поиска фактурите за плащания към общината от Стойнев, докато е бил наемател на въпросния обект. Така ще се изяснят подробностите за начина, по който се стопанисва перлата на града Дупница парк „Рила“ и търговските обектите в него.

Поискахме договорите за наем, сключени след 1 януари 2008 г. от Община Дупница, с които заведението е отдадено под наем, както и всички изменения и допълнения към тях, направени през този период.

Също справка за размера на дължимите и заплатени за периода на договорите от наемателя наемни цени, поотделно за всяко извършено от наемателя плащане. Справка за датата на прекратяване на договора за наем на имота и причината за прекратяването.
Вижте видеоканала ни:


LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here