Маскирани задигнаха 90 000 лв. от току-що подменения банкомат на ДСК пред общината в Бобошево, разкъсали го като хартия

  • Баба Верка: Какво ще стане с пенсиите и парите на майките?

Около 90 000 лв. са откраднати от банкомата на ДСК в Бобошево. Обирът се разигра като в екшън филм. Мъже с маски на лицата  взломиха и обраха банкомата в центъра на община Бобошево.

Елиян Стамболийски

Обирът става във вторник, когато в 2,37 часа е подаден сигнал от случайни минувачи, които видели разбития банкомат. „Цялото устройство беше направо изкъртено. Обирджиите са били маскирани, но за момента не можем да кажем колко човека са били.

Тепърва предстои да се гледат записи“, коментираха случая от полицията. От там уточниха, че са предприети незабавни действия по установяване на извършителите от служители на РУ-Дупница и ОДМВР-Кюстендил. „Очакваме да получим и записите от самите камери. За момента можем да кажем, че откраднатата сума от банкомата е около 90 хил. лв. Иначе, след като не са успели да го измъкнат, банкоматът буквално е разкъсан като хартия“, коментираха работещи по случая.

“Направо недоумяваме как са се осмелили. Банкоматът е в центъра, навсякъде има камери, тъй като в района се намират офисите на различни фирми. Банката също има камери, както и самата община. А пък вдясно се намира и стаичката на дежурните от общината, но явно всичко е било предварително подготвено. Лампите се изключват след 2 часа през нощта, мисля, че така са настроени“, сподели Иван Данаилов от Бобошево. Крадците са имали готовност да изтеглят банкомата с джип, но не успели и в крайна сметка са взели касата с парите. Машината за пари е била подменена с нова само преди дни. Клонът на банката се намира точно до сградата на общината.

„Сутринта видяхме, че на мястото има много полицаи. Правеха някакви неща и чак тогава разбрахме, че става въпрос за обир на банкомата. Ние всеки месец си теглим пенсиите от тук. Същото е и за детските при майките в общината. Сега какво ще правим, не знам“, коментира 78-годишната баба Верка от Бобошево.

Тя самата вече е решила да получава пенсията си от пощата в Бобошево вместо по банков път. „Кой знае, може някой да сложи устройство и да ми открадне парите. По-добре да си ги взимам на ръка, та чиста ми работа“, коментира още възрастната жена.

 
Вижте видеоканала ни:


LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here