Диекторът на училището Светла Костова

Зам.- директорът по спорт в СУ „Никола Велчев“ в Самоков Елена Ненкова е освободена от директора на школото Светла Костова. Въпреки че на сайта на училището все още фигурира името на Ненкова като зам. директор, спортни деятели са възмутени от новината и се питат защо Ненкова е изхвърлена от поста?
„Ненкова е изключителна личност, с голям авторитет сред спортната общественост, отнасяше се е с професионално отношение във връзка с организацията на образователно- възпитателния, учебно-тренировъчния и спортно-състезателния процес в школото. Тя ревностно и неуморно следеше учебно-тренировъчната и спортно -състезателна дейност на спортистите и треньорите. Новата зам.- директорка дали ще се справи с тази задача, времето ще покаже?“, споделят от училището.
„Вярно ли е, че Елена Ненкова е имала не изчистени отпуски за предходни години и 5 минути след като е подала молба за отпуск, Костова й предложила да освободи зам.- директорското място с уговорката да я преназначи като преподавател по спортни предмети?“, питат се от колектива.
Преди седмици Светла Костова е определила за свой помощник зам.- директор Антоанета Кочова, с която била в прекрасни отношения. Преди да поеме зам. директорското място Кочова е работила в училището като преподавател, а предишни години е била -треньор по ски бягане.
През настоящата година зам. директорското място по учебната дейност е освободила и сестрата на доскорошната председателка на ОбС-Самоков Силвия Стойчева- Ваня Стойчева.

Ваня Стойчева

Сред персонала на училището това е било по лично желание на Стойчева, която ще работи като учител по български език и литература.
„Да, действително директорът има право да назначава и уволнява, но кое наложи тези рокади? Проведен ли е вътрешен конкурс за нови зам. директори?“, се пита екипът в школо.
“Спортното училище е пред закриване. Защо директорката не помисли как да привлече деца, какви условия имат за провеждането на тренировъчния процес? Защо не върне славата на училището? Сегашната директорка е завършила Софийския университет със специалност математика, разбира ли от спорт?“, питат още те.
Потърсихме за коментар Светла Костова, но тя не вдигна телефона си.