Хотел с 20 стаи иска да строи в Огняново бизнесменът от Гоце Делчев Ангел Шербетов. Възложител на обекта е фирмата „Шербетов- М”, която той държи заедно с Георги Милчев.
Става ясно, че плановете са да се обединят два парцела в Огняново, отредени за изграждането съответно на хотел и къща за гости. На тях трябва да се разгърнат новите планове за изграждането на хотела.

Според изложеното от Шербетов инвестиционно намерение пред РИОСВ- Благоевград на мястото в кв. 21 в курорта трябва да се появи хотел с капацитет от 20 стаи. В момента мястото е голо поле и няма отклонения за водоснабдяване и канализационна мрежа. Застрояването на парцела с площ 700 кв. м ще е 30% от площта на имота. Разгърната застроена площ на новия хотел ще е 2000 кв. м. Самата сграда ще е на четири нива, като първото ще е вкопано, а последното представлява покривът. Очевидно е, че хотелът ще е спа. Ще разполага с басейн с размери 112,8/8 м, а също и със сауна, масаж, лоби бар. Ще бъде изградена и фотоволтаична инстарация за нуждите на обекта, като панелите ще са на покрива.

Заради минералната вода и природата хотелите и къщите за гости в Огняново не спират да се роят. В селото и близо до него има 2 басейна с минерални извори. Огняновските минерални бани имат 24 извора с температура на водата около 40 градуса. Основният извор се нарича Мирото, което наскоро беше основно ремонтирано. На 600 метра от селото има 2-ри по-малък басейн от 7 извора, като тяхната температура варира от 16 до 40 градуса.