Задържаният в Самоков мъж не просто не се подчинил на разпореждане на униформен да спре, а се опитал да се измъкне от полицаите с мръсна газ. Той не спрял нито пред стоп палката, нито след подадените звукови и светлинни сигнали. За да го спрат, полицаите стреляли по буса. Това обясниха от полицията в Самоков. Случаят е една от най- коментираните теми в Самоков и не само.
„Криминално проявен и осъждан самоковец е задържан за неподчинение на полицейски служители. Около 19.30 часа на 9 юли, при провеждането на полицейска операция за противодействие на конвенционалната престъпност на територията на РУ- Самоков, полицейски служители подали сигнал със стоп палка с цел проверка на товарен автомобил „Ситроен Джъмпер“. Водачът не се подчинил на дадените му разпореждания и ускорил движението, излагайки на риск живота и здравето на униформените. Той бил последван със светлинен и звуков сигнал, но отново отказал да се подчини, което наложило произвеждането на предупредителен изстрел. Поради струпването на голяма тълпа на мястото и с цел недопускане ескалация на напрежението и нарушения на обществения ред, оперативно- издирвателните действия били подновени на следващия ден. Водачът е установен и задържан за срок до 24 часа, а управляваният от него автомобил- иззет. За това, че е управлявал без СУМПС и без годишен технически преглед, на 35- годишния неправоспособен водач е съставен акт по Закона за движение по пътищата, регистрационните табели на автомобила са иззети и му е издадена заповед за прилагане на принудителна административна мярка за прекратяване на регистрацията на автомобила. По случая е образувано досъдебно производство за извършено престъпление по чл. 270, ал.1 от НК. Действията по разследването продължават под наблюдението на прокуратурата.“, гласи официалното съобщение от полицията.
От своя страна задържаният обяви, че не забелязал стоп палка, а решил, че полицаят му маха за поздрав. Ускорил движение, защото се уплашил от изстрелите.

4 КОМЕНТАРИ

  1. Здравеите,Аз сам един данакоплатец на този град Самоков.
    И пак ли тези наши данакоядци ште излязат правииииииииии.

  2. Здравеите,Аз сам един данакоплатец на този град Самоков.
    И пак ли тези наши данакоядци ште излязат правииииииииии.
    Подкрепям операцията на нашето полицейско управление.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Please enter your name here