Александър Методиев

В ромската махала в Самоков се крие ключът за подкрепата на ДПС към някой от кандидат- кметовете за общината. Лидерът на партията Александър Методиев обяви, че до момента нищо не е направено в махалата и не е доволен от настоящето управление. Той е категоричен, че ДПС ще излезе само с листа за съветници и няма да издига кандидат за кмет, но са готови да подкрепят този, който се ангажира с проблемите на ромите.

Кметът Владимир Георгиев.

„Не мисля, че можем да се похвалим с добър диалог с управниците в общината.”, заяви за „4Власт” Методиев и добави: „Поставял съм няколко основни изисквания за подобряване условията на живот в ромския квартал на Самоков, но до момента нито едно не е удовлетворено.

Местната организация на ДПС ще участва в местните избори единствено с кандидати за общински съветници и няма да издигаме свой кандидат за кмет на общината. През изминалите години смея да твърдя, че в ромската махала почти нищо не е направено, за да се подобрят условията на живот, затова ще подкрепим кандидатурата, която поеме сериозни ангажименти към ромската общност. Това местно управление за 8 години не показа, че има волята да направи нещо за нас.“, категоричен е Методиев.

„Това ме кара да търся за предстоящите избори кандидат, които ще се ангажира с проблемите на ромската махала, а те не са никак малко. Досегашният кмет не показа, че има воля да подобри условията на живот в ромския квартал на гр. Самоков“, каза Методиев. Иначе той определя листата на партията като силна, по думите му ДПС залага на младите, които са знаещи, можещи, смели, решителни и  отговорни.