Анета Янчева блесна с мерцедес за близо 50 бона, паркира го където си пожелае в Петрич, без проблеми с месната управа, газят закона дружно, сигнализираха читатели.

 

Валентни Герчев

Все още действащата председателка на ОИК в с.Струмяни Весела Цомпова оглави и тази в Сандански. Тя е предложена от управляващата партия ГЕРБ и изборът и минал гладко при гласуването от парламентарно представените в община Сандански политически партии. От ВМРО предлагат за зам.- председател адвокат Методи Димчев. Секретар остава адвокат Нели Захариева. От ДПС все още не са обявили името на втория зам.- председател на Общинската избирателна комисия в Сандански. От „Атака” е номиниран за член адвокат Кичка Манова. Общинската избирателна комисия в Сандански е от 11 членове. До дни предстоят  втори консултации и ще бъдат известни имената на всички членове в новата ОИК.

В Петрич все още не е обявено името, което ще оглави ОИК. В момента текат консултации  от поканените политически партии.

И в Петрич вероятно ще бъде избран представител на управляващата партия за шеф на общинската избирателна комисия. На предишните местни избори тя се оглавяваше от сегашният зам.-областен управител на областна администрация Антоанета Янчева.

Тя обаче не е член на ПП ГЕРБ, но е една от най- добрите приятелки на кмета Димитър Бръчков в Петрич.

Мандатът и на председател на изборната комисия премина при инфаркти случаи. Първо коалицията на претендента за кметския пост инж.Вельо Илиев бе отстранена временно, тъй като се оказа, че има вече и друга с подобно наименование. Последва ареста на дясната ръда на бившия кмет ,Туфчо Сандакчиев ,и това на прага на изборите.

Въпреки всичко адвокат Антоанета Янчева показа желязна психика и не огъна под напора от политически тормоз и натиск от страна на политическите партии.

Тя  живее на семейни начала с колега от София, който е председател на местното Сдружение на земеделците. От брака си имат дъщеря. Родена е в петричкото село Кавракирово ,но от дълги години има семейно жилище в Петрич под сградата на полицията.

По думите на колегите и тя е един от най-успешните зам.-областни управители на фона на предишни нейни колеги, също от Петрич, оставили крайно негативна оценка сред тях с арогантното си поведение и манията за величие и неповторимост.