Едва 125 лв. от нужните за операцията 2000 лв. се събират, поради което животното е умъртвено.

Животното стояло с часове в дупка на трасето, умъртвили го, след като не успели да съберат 2000 лв. за операция

Куче беше умъртвено след инцидент на мотополигон „Ридо“. Четириногото било в тежко състояние, оказало се, че се нуждае от спешна операция, която обаче струва 2000 лв. Тъй като парите не се събраха, животното беше умъртвено. Според една от версиите кучето попаднало на трасето и било пометено от тежките гуми на джиповете. То се е опитвало да се надигне от дупката, но уви. След часове един от зрителите го измъкнал. Транспортирано е от семейство от София до „Синия кръст”, където обаче се оказва, че няма как да му помогнат без операцията. По време на офроуда е била поставена кутия и са събрани едва 125 лв., при положение, че всеки от състезателите е заплатил по 50 лв. такса за участие.


Любители на животните питат защо се е стигнало до инцидента? Било ли е обезопасено трасето от организаторите? Вярно ли е, че докато са правени опити да се извади кучето от трасето, са правени и залози кой точно джип ще го довърши? Защо не е прекратено състезанието, докато се изведе от трасето му кучето?
Според организаторите обаче животното не е пометено от джип от състезанието, а било пребито зверски.


„Трасето беше обезопасено. Това куче сутринта беше на мястото и едва ходеше. Ние променихме трасето, дръпнахме го на страни с около метър и половина. По време на състезанието животното е минало по трасето, един от състезателите даже има наказание, защото е излязъл от трасето, но съдията каза, че не му е писал наказание, защото това е станало заради кучето“ – сподели Димитър Дренски, който е организатор на събитието.
На въпроса вярно ли е, че е имало залагания по време на офроуда, докато кучето е умирало, Дренски отговори: „Някои хора прекаляват вече. Аз лично казах да се обадят на някой доктор, да дойдат и да го вдигнат; колкото струва, ще го заплатим… Сложиха кутия за дарения, помоли ме една жена. Събраха се 125 лв. Доколкото разбрах, операцията струва 2 000 лв. и са взели решение за умъртвят кучето и събраните пари да се дарят за бездомните кучета. Това куче излезе от махалата и беше бито, едва ходеше. Още сутринта, когато нямаше никакви джипове, едва ходеше. Съдията каза, че кучето е извън трасето и подновихме състезанието. Откъде може да се докаже, че кучето е блъснато при състезанието? Кучето лежеше в тревата, заради него променихме трасето, просто не исках да го хващам, затова променихме трасето, което беше обезопасено, но там имаше голяма трева и няма как да се види кучето. Имаше хора, които саботираха цялото състезание. Може би някой направи постановка на състезанието. Хората, които ще организират състазението през септември ни саботират.”
Залози за кучето не са правени. Аз като организатор давам старт на състезанието. Кучето го дръпнаха от трасето. То беше под лентите, но не са правени залози за живота му, правеха се залози за други неща, не за кучето. Джиповете минават между лентите. То е под лентата. Имаше и малки деца, според вас ще направим ли такова нещо, да се гаврим с животното?“ – попита в отговор организаторът Дренски.

1 коментар

  1. Как е възможно това безобразие? След като са го видяли още сутринта,не се ли намери един нормален човек да го закара в клиника. Що за изроди живеят в тази държава? И съм сигурна че е имало залози. Да дадат 50 лв за да си избиват комплексите на състезанието, а да не дадат по 5-10 лв за да спасят един живот,що за „човек“ трябва да си?. Толкова народ е имало там.
    Кой е взел решението за евтаназия? Ако са докторите заради парите, те заслужават подобна съдба. Кой дава диплома на такива хора. Всички трябва да бъдат съдени по закона,защото съзнателно са отнели живота на едно нуждаещо се същество заради пари!!!!

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Please enter your name here