Новият собственик на орлетата е изразил намерение да закупи и стадиона в града

 

Новият собственик на ФК „Пирин” /Благоевград/ фирма „Емирейтс фъндс ексчейндж” купува в град Рила хотел „Орбита” за 600 000 лева. Хотелът, който е собственост на наследниците на разстреляния благоевградски лихвар Васил Горчев-Кьоравия, се продава от съдия-изпълнител заради дългове. За периода 2013-2017 г. хотелът дължи 28 000 лв. на община Рила.

Наследниците на Кьоравия – съпругата му Таня Върбанова и майка й Иванка Лунджова, не са успели да покрият дълга и съдия-изпълнител го обявил за продан. Първоначалната обявена цена за продан е 995 334,84 лв. Купувач на тази цена обаче не се е явил и съдия-изпълнителят е свалил цената с по 20% на всеки търг, пише „Струма”.

Култовият някога хотел е построен на площ от 1207 кв.м и се намира на пъпа на град Рила. Разполага със 70 стаи, четири апартамента и допълнителни помещения.

Сделката със собственика на ФК “Пирин” ще се изповяда във вторник при нотариус Сийка Милева в Дупница.

Кметът на град Рила Георги Кабзималски съобщи, че новият собственик на орлетата е изразил намерение да закупи и стадиона в града, който ще бъде използван за тренировка на футболистите на „Пирин”, но за втората сделка все още се водят преговори.