Паник атака връхлетяла дупничанката Моника Валерива след обера в дома й в столицата. Моделката дала показания в полицията, след което била откарана по спешност в болница. Досега брюнетката, чието име бе замесено с модния гигант Филип Плейн, не е коментирала случая. Нейна приятелка на име Вълкана Тонева обаче написа в личния й профил в Инстаграм:„Моника беше в болница, но вече е добре. Отразеното в БТВ е абсолютната истина но без подробности, които са ужасяващи. Когато тя е готова и нейното семейство, Моника ще даде изявление. Моля ви за малко спокойствие и положителна енергия за хващането на извършителя. Все още цялото семейство на нейния празник са в шок. Полицията и всички в болницата бяха на ниво!“
Проверка показа, че апартаментът в Студентски град не е собственост на Валериева. Малко преди дупничанката да разбере за обира, тя публикува в Инстаграм, че 7 август ще остане паметен за нея, защото преди пет години преживяла тежка катастрофа. По време на престъплението тя е давала курбан, пише „Лайфонлайн“. Десетки приятели на Моника споделиха в социалните мрежи новината за кражбата и изразиха своята подкрепа. Сред тях бяха Дует Ритон, Николета Лозанова, Светлана Гущерова, Фавиол Сефери, гримьори, фризьори и стилисти, с които тя работи.
От полицията казаха, че не са намерени следи от взлом и в жилището е проникнато с подправен ключ. В полицията Валериева е обяснила, че получила крупната сума след като продала 49 процента от своята козметична линия „Феймъс Бюти“. Освен парите са задигнати и бижута, с което стойността на кражбата удря 400 бона.