Преди събранието Захов раздава усмивки наред.

Синът на бившия депутат от ГЕРБ Митко Захов Живко се „класира” под №11 в листата на кандидатите за съветници в Петрич.

„Дали пък това не е утешителната награда на бащата, че си даде отвод за кмет?”, коментираха днес петричани събранието на ГЕРБ, на което при закрити врата местните гербаджии подредиха мераклиите за властта.

Преди събранието инж.Захов привлече вниманието на съгражданите си, като не спираше да дава усмивки и целувки наред. Минути преди да влезе в заключената зала, той отрони единствено пред ”4ВЛАСТ” , че се отказва от надпреварата за поста на кандидат кмет от ГЕРБ и на събранието няма да има изненади. Така и стана.

Всички коментираха, че Захов няма да остави солидния си бизнес и да се захване с кметуване. Все пак в редиците на ГЕРБ за местния вот се пласира синът му Живко. “За младия политик това ще е първото сериозно изпитание на политическата сцена, закалката ще го направи истински боец в бъдещите партийни борби.“, коментират петричани ситуацията.

Таксиметровият шофьор Валенти Заеков от фамилия Зайците пък беше издигнат за кандидат за кмет от ГЕРБ на подгорското село Скрът.

Името на Заеков в цял Петрич се свързва с уреждане на двойно гражданство на македонци от съседния на Петрич град Струмица.

Валентин Герчев