Джапанките на убитият комарджия Мите Мирчев -Тапиро от Дупниза, чашата от питието му и букет от червени карамфили до локва кръв стоят на местопрестъплението на улица „Бригадирска“, точно до новото кръгово кръстовище. Там, до събореният дувар, на който е залепен като муха Мете- Тапиро с тежката машина, стоят и розови джапанки на 47- годишна жена, което е със счупени крака,ръце и прешлени в столична болница. „Само кучето на Тапиро, Рик го чака у дома, той нямал семейство, но има дъщеря, тя идва от Англия, където работи.“- казаха съседи. „Как е възможно 24 часа след жистокия инцидент на 23.08. в 21.30 часа, тротоарът на ключовото кръстовище пред заведението да е в такова безобразно сътояние и да всява страх и ужас. Няма ли кой, някой трябва да го почисти.“- чудят се преминаващите хора. Соченият за убиец 49-годишният Мартин Георгиев от Дупница живее на 20 крачки под заведението в бедна къща, чиито покрив може да рухне всеки момент. За него се твърди, че с мерцедеса си се вряза в масите на улично кафене и убил известния комарджия Димитър Мирчев-Тапиро, като употребил алкохол, преди да седне зад волана. Направена му е проба за алкохол, а дрегерът е отчел 0,26 промила, съобщиха от полицията. Съседи разказват, че Марин Георгиев не е бил зад вола, друг човек е управлявал мерцедеса -убиец. Георгиев работел в Англия и от няколко дни бил в Дупница по време на отпуск. Други пък твърдят, че Марин Георгиев е направил пълни самопризнания. Собственикът на мерцедеса – 49-годишният Мартин Георгиев, е задържан в ареста на полицейското управление. Той е професионален шофьор и работи като тираджия. На него му е направена проба за алкохол, като дрегерът е отчел 0,26 промила.

„Огледът на местопроизшествието приключи в полунощ. 4 патрула бяха отцепили района и се извършваха оперативно-следствени действия. Все още не можем да кажем с каква скорост е шофирал водачът. Тепърва това ще установят експертизите. Можем да кажем, само че водачът е загубил контрол над автомобила“, коментираха служители от участъка в Дупница. Местните в града пък коментират, че след полагането на нов асфалт се превърнала в скоросттна отсечка.
Кръвта на Митко Тапиро стои още на тротоара пред кафенето, заедно с джапанките му. Масите и столовете са потрошени, но чашата му е здрав. Митко Тапиро имал гадже, с 30 години по млада жена. „Името и е Фифи, чакаме я да пристигне от Англия, тя ще го погребе. Митко няма деца, има къща, живееше с кучето си Рик, то му беше като син. В Дупница има един лаф „Прост си като кучето на Тапиро“, но се има предвид кучето на бащата на Митко- бай Мирчо, който бил ловец и като насочил пушката да стреля по диво прасе, кучето му минало на мушката и той го напълнил със сачми.

„Димитър Мирчев не е семеен, на 69 години, бил е в затвора за едро хулиганство, едина пестница, две години му коства по времето на комунизма за счупена скула на лицето на мъж. Тапиро бил и в Америка, озовал се там 1998 година нелегално. Профукал бързо почти всичко по казината на Югозапада след като се прибрал през 2002 г. Работил в САЩ като шофьор на тир, изкарвал по 5 000 $ на месец. Прибрал се само заради майка си, която останала вдовица, всеки ден плакала от самота и той се смилил, прибрал се. Не спира да се осъжда за това, че се прибрал.“- разказаха съседи.

„Щастието и нещастието е по хората. Въпрос на късмет!- казвал Димитър. От комар си купил апартамент, работел като кръчмар и на Бинека, край Дупница. В САЩ заминал с чужд паспорт. Само сменил снимката на друг мъж на паспорта му, който много приличал на него и без това. Прякорът му идва от баща му Мирчо, на когото са викали Тапиро. „Няма лошо, викат ми Мирчо Тапиро!- смее се приживе Диминър.

Димитър Мирчев купувал билетчета за търкане, спечелил само веднъж 100 лв., а после още 40 000 лв. за последните 10 години. Страстта му пламнала когато за една нощ спечелил 1 млн. лв. през 1994 г., но всичко пропилях за комар, алкохол и хубави жени.

Любител на планината и високите скорости. Пада от мотор и 8 часа кома, отнема му 1 година възстановяване, счупен таз и целия потрошен.

Цялото му тяло било татуирано. „Нося си затвора на гърба“- казвал Тапиро за рисунките, направени по време на зандана.