Управителят на лечебното заведение д-р Красимира Ковачка посъветва медицинските сестри да подберат пациенти от един район.

26 медицински сестри от МБАЛ – Самоков ще се грижа за инвалиди и болни. Това става, след като лечебното заведение в партньорство с общината стартира проект.
В началото на идната седмица д-р Красимира Ковачка – управител на МБАЛ-Самоков ще оповести подробности по проекта. Днес тя покани медиите, за да запознае обществеността с прилагането на новите нормативни документи на здравното ведомство в повереното й лечебно заведение. От ръководството на болницата припомниха, че е лечебното заведение е едно от малкото без задължения и има възможност да увеличи заплатите на медицинските специалисти. „Хората трябва да бъдат мотивирани, за да работят“ – заяви д-р Ковачка. „Има акушерки, които взимат заплата около 2 000лв., което за Самоков е едно прилично възнаграждение“ – споделиха от МБАЛ-Самоков.
„За нас е важно, като и за пациентите, че в болницата работят уважавани лекари и медицински сестри. Освен самоковските лекари, както е известно имаме двама анестезеолози от Правителствена болница, както и гастроентеролог от Военна болница, от МВР болница при нас работи кардиолог“ – споделиха от ръководството на МБАЛ – Самоков. Скоро към екипа й ще се присъединят още млади лекари.