Ромите от махалата в Самоков браниха своя съсед Боян Радославов от полиция и жандармерия. Радославов отказал да спре за рутинна проверка на улица „Боклуджа” в Самоков.

Вчера в града полиция и жандармерия провеждаха съвместна операция. Невъзмутим пред стоп палката, Радославов продължил с микробуса си към ромската махала.


Полицията и жандармерията заградили махалата в опит да хвана нарушителя, което нажежило до червено страстите в квартала. На място се струпали много хора, за да възпрепятстват арестуването на мъжа.

Все пак той е задържан, оказало се, че няма свидетелство за управление на МПС, а в микробуса си превозвал кон. Радославов не е криминално проявен. Образувано му е досъдебно производство.


В Самоков се коментира с възмущение, че всички трябва да сме равни пред закона и да се спазват правилата. „Кой си позволява да не се подчини на полиция? В кой нормален град и държава би се допуснала подобно нещо? Наказанията срещу такива лица, които нямат страх и респект от полицията трябва да бъдат много сериозни“ – коментират самоковци.


Видео от екшъна буквално превъртя социалната мрежа. Кадрите са гледани и коментирани от хиляди.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Please enter your name here