Калин Гелев

Кметът на Сапарева баня Калин Гелев започва ремонтът на 15 улици в курорта Сапарева баня и в 3 от близките села, обявиха от кабинета му. С постановление на МС от 19 декември м.г. на общината са отпуснати целево 1,5 мил. лева, а 500 хил. лева са по бюджета. Вече е избранаи фирма изпълнител – местно дружество и това е предимство, защото екипите познават града. Рехабилитацията включва не само изкърпване, а цялостно преасфалтиране на вече определените от комисия улици в града и по 3 в селата Ресилово, Овчарци и Сапарево, каза кметът на общината Калин Гелев.

При започващия ремонт на уличната мрежа ще бъде изградено и кръгово кръстовище на входа на северната част на града. Там са 4 летни за движение, а излизащите от кв.Гюргьево имат предимство. Не всички обаче отчитат навреме  „стоп“-а и се създават конфликти ситуации. Кръговото ще урегулира нещата напълно, убеден е градоначалникът Гелев.

Така Сапарева баня е от няколкото общини в областта – Кюстендил, особено Дупница, Бобошево, Рила, които се захванаха навреме и сериозно да рехабилитират уличната си мрежа.

„Няма как да не се оцени този важен момент за града ни, асфалтиране на улици. Смятаме, че кметът има право на втори мандат и всички ще го подкрепят.“ – каза Иван Белчински.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Please enter your name here