Илия Златанов

„Над 100 работници в дупнишкия асансьорен завод „Изамет 1991” ООД са хвърлени в ужас. 30 мутри окупираха предприятието и всеки ден с тирове изнасят техниката. Част от произведената продукция е увредена. Ако клиентите ни ударят с неустойки, заводът отива под леда.” Това съобщи за „4Власт” собственикът Илия Златанов, който днес се срещна с кмета на Дупница Методи Чимев.

Акцита по изнасянето на техника, за което „4Власт“ вече съобщи, стартира в края на юни.


„Кметът е изключително сериозна личност. Човек, на когото винаги съм се опирал. Но полицията в Дупница винаги е работила за мутрите. В завода ми са изпратени не полицаи, а позьори. Те съдействат на мутрите, не ги възпрепятстват. Процесът на ограбване тече вече трета седмица. Кварталният не случайно е кръстен Кире Лъжата. Аз трябва да разчитам на този квартален, той просто не прави нищо. Дори не сне самоличността на хората, които са обсебили завода. Искам шефът на полицията Борислав Динев сега да осигури работа на работниците ми. По този повод пратих сигнал и до Главна дирекция „Борба с организираната престъпност“- ГДБОП. Имам доказателства, които съм готов да предоставя, че някои от полицаите в Дупница са част от организираната престъпна група. Това не може така да продължава, разчитам на здравите сили в държавата, вярвам, че те съществуват. Налице е обаче проява на силна престъпна дейност и мога да посоча смело имената. Начело е синът ми Явор Златанов, който пребива хора по улиците, той използва специални вещества и не е на себе си. Лично мен ме преби и изби зъбите ми. Но аз не съм единствен. Разполага с готови пари, над 1,5 млн. лв., успя да ги отклони от „Изамет 1991” ООД и лесно се справя в държава като нашата. Всичко става под масата и никой не се интересува от справедливост, щом види парите. Следва го Махмуд Бедир, Кристиян Хранов.”, заяви Илия Златанов и добави: „60% от капитала на фирмата „Изамет 1991“ е мой, 40 % прехвърлих на Явор Златанов през 2012 г. и дружеството се представлява от мен и него.
Всичко започна през 2017 г., когато синът ми Явор Златанов, Пролетина Златанова – Бедир, нейният съпруг Махмуд Бедир, египетски гражданин, съпругата ми Юлия Златанова, с която сме фактически разделени от 1997 г., проявиха желание да превземат целия ми бизнес и имущество, като предприемат поредица от незаконосъобразни действия. На 26 юни 2017 г. дъщеря ми Пролетина Златанова и нейният съпруг Махмуд Бедир, заедно с още трима души, които не познавам, нахлуха в офиса ми на „Симеоновско шосе“ с ясната цел да ме принудят против влята ми да им предоставя сумата от 22 000 долара и 1,2 млн. евро.
Махмуд бил договорил парите да се преведат на шейх в Дубай, казаха, че в противен случай с мен ще се занимава Интерпол и никой няма да може да ме открие. Директно ще ме унищожат. Свидетели на това деяние станаха Христо Христов и Йордан Терзиев, които бяха в офиса, когато дойдоха Пролетина и съпругът й.
На 11 август 2008 г бях нападнат от мъж и удрян в главата, паднах на земята и получих наранявания, бяха ми избити и няколко зъба. Христо Христов беше свидетел. Лицето, което ме нападна според Христов, е едно от трите лица, присъствали на заплахите срещу мен в офиса ми от Пролетина и съпруга й.
По- късно един от работниците на „Изамет 1991“ Атанас Атанасов се оплака от насилие от Явор Златанов на 7 юли 2017 г. Синът ми му беше нанесъл побой след тежка операция в корема. Той целенасочено е нанасял ритници точно в корема. Свидетел е Георги Костадинов. Причината е, че след срива в отношенията ни с Явор и фактическото разделение на дейността на дружеството в двете фабрики в София и Дупница Атанасов застана на моя страна. Жертва на сина ми стана и още един работник от „Изамет 1991” Иван Филипов. Филипов ми сподели, че му е нанесен побой от охранител на Явор Златанов по поръчение на последния. Този охранител е едно от трите лица, присъствали на заплахите към мен в офиса ми на „Симеоновско шосе“.
Преди няколко години работник на едно от дружествата Пламен Андреев също беше пребит от Явор Златанов, свидетел е тогавашният ми секретар Диляна Шопска. Освен това Явор Златанов отказва да ми осигури достъп до офиса на дружеството „Изамен 1991“ в София на Гара Искър. Достъпът ми е напълно възпрепятстван, въпреки че съотношението на капитала е 60 на 40 като дружеството се управлява заедно и поотделно.
През май 2017 г. Явор Златанов е прехвърлил от съвместната ни сметка към личната си сметка 1,2 млн. швейцарски франка, лично моя собственост с ясното съзнание, че намиращите се по съвместната сметка суми са изцяло моя собственост.
Има и серия други престъпления, които вече съм предоставил на ГДБОП и прокуратурата.

Бизнесменът И. Златанов: Мутри окупираха асансьорния завод в Дупница, полицията е с тях, 100 работници са в ужас, има повредена продукция, затъваме

Публикувахте от 4власт – ВяраНюз – Информационна агенция в Сряда, 10 юли 2019 г.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Please enter your name here