Ивайло Константонов и Емил Гущеров са много щастливи в житейският и професионален път. Те са благи и добродушни, а някой иска да ги изкара като че са мутри., новите Братя Гущерови на Дупница Сн. Лидия Павлова

ПАТАКЛАМАТА ПЛАМНАЛА ЗАРАДИ ЛЮТИ ПСУВНИ ОТ ГУЩЕРОВ ПО АДРЕС НА ВИДНА ДУПНИЧАНКА, В СЪСЕДНОТО ЗАВЕДЕНИЕ РЕШИЛИ, ЧЕ СЕ ИЗБИВАТ

Председателят на Общинския съвет в Дупница Емил Гущеров отказва да се извини на председателя на ГЕРБ старейшини Йордан Йорданов, още по- малко на дамите, по адрес на които е изрекъл най- гнусни епитети, като „к*рво“.

„Никога не го е правил и няма да го направи, той се чувства недосегаем, защото го покровителства съученикът му, лидерът на ГЕРБ Ивайло Константинов. Двамата са заедно от детските години, именно бившият депутат, който изкара само броени месеци в парламента и хвърли оставка, върна Гущеров в ГЕРБ. Той беше натирен от премиера Бойко Борисов за това, че гравитира към бандата на Братя Галеви. Но нека да почакаме още няколко дни, може пък Ивайло Константинов да се разграничи. За сега е пълен пас, което показва, че или одобрява, или чака бурята да отмине и всичко да се размине както обикновено. На кантара е и неговият пост.“- звъняха на редакционните телефони десетки възмутени членове и симпатизанти на ГЕРБ. Любопитна подробност е фактът, че по време на боя Ивайло Константинов е бил в офиса и е запазил пълен пас.

„Мълчи като пукал. В този ред на мисли пукал не ви ли звучи случайно като бухал? Ето я и разкритата тайна. Всъщност пукал е народното наименование на бухал. Константинов си мисли, че светлината на прожекторите е далеч, и в тъмното може да има бой, стига да не се разчуе, така ли? Да се забрави инцидентът, но цял град говори, цял град знае за зрелището и той трябва да си каже позицията. Нека излезе и нека каже, че одобрява поведението на Емил Гущеров, ясно, защото и да не го каже, мълчанието пак е знак за съгласие“ – категорични са хората.

Опитите да се свържем с Емил Гущеров и Ивайло Константинов се оказаха напразни, и двамата отказват разговори с журналисти. „Да не би да се опитват да докажат на обществото, че са наследниците на Братя Галеви в Дупница, да всяват страх, да се правят на недосегаеми, или наистина са над закона и морала? Колко време трябва да чакаме някой да им каже „Стоп“- пита Николай Траков, които е бил сред гостите на ресторант „Корнер“, намиращ се до офиса на ГЕРБ. Всички гости на ресторанта са чули скандала.

Йордан Йорданов е изпаднал в депресия, стои у дома и не излиза, притеснява се и за имиджа на ГЕРБ, страхува се, че може да каже нещо, което да налее още масло в огъня, изключил си е и телефоните.“- казаха членове от семейството му.

Емил Гущеров търчи от купон на купон, след боя, както писахме се весели със съученичките си, включително и съветничката Дилиана Диканска, която не му държи сметка за грозното отношение към съпартийките им и журналистите.

Както писахме:

 „Председателят на Общински съвет Дупница Емил Гущеров налетя на бой на председателя на ГЕРБ старейшини Йордан Йорданов, който е и общински съветник“, съобщиха за „4Власт” свидетели, които са чули страшната патардия от ресторант „Корнер”, стопанисван от общинския съветник от БСП Ивайло Петров. Лидерът на ГЕРБ Ивайло Константонов е пазил неутралитет, стоял настрана и се представял за силно изненадан. Секретарят Николай Манев успял да удържи Гущеров, той тренира всеки ден и е в отлична спортна форма, за разлика от Гущеров. Дъщерята на отец Георги Паликарски Марина пищяла ужасена, тя получила силен уплах и сърцебиене, шокирана за живота на Йордан Йорданов.

А беше време, когато Емил Гущеров и Йордан Йорданов седяха рамо до рамо в ОбС – Дупница.

Припомняме, че преди да се качи на председателския стол Гущеров и Йорданов седяха рамо до рамо на една банка в ОбС, Сега обаче само намесата на секретарите на ГЕРБ, зам.- кмета Крум Милев и още няколко гербери са предотвратили кървава разправа между двамата. Гущеров скочил с думите „сега ще те размажа”. Хванал за реверите по- възрастния от него Йорданов и скъсал сакото му, присъстващите обаче успели да отърват съветника от бесния председател.

„Причината за скандала беше, че нарече една уважавана дама „к*рва”. Псува я на майка пред всички и то не за първи път. Просто казах, че не е достойно мъж да се отнася така към жена. Това стана малко след събранието на ГЕРБ за избор на делегати за конференцията в столицата.”, каза Йордан Йорданов пред „4Власт”.
„Беше страшно, мислихме, че има умрял човек. Чухме „и на тебе ще ти *ба майката, сега те утепах”. Имаше страшен тропот, като че се чупеше нещо. В ГЕРБ се избиваха. Искахме да викаме полицията, но Милев излезе и каза, че вътре има човек със здравословен проблем”, заявиха свидетели, които пожелаха имената им да останат в редакцията.
От партийните редици издадоха, че срещу Емил Гущеров ще бъде заведено дело за обида, тъй като дамата е решена да си потърси правата в съда. Оказа се, че не за първи път Емил Гущеров сипел жестоки обиди и попръжни по неин адрес.
Иначе малко по- рано събранието на ГЕРБ, провело се в Дома на техниката, минало по ноти, изключително спокойно. Присъствали са областният управител Виктор Янев, зам.- областният Матей Попниколов, депутатът Радослава Чеканка, но те са си тръгнали след края на събранието. Групата на Крум Милен обаче продължили дебатите в партийния офис, където пламнала искрата на жестокия скандал.
„Това е така, защото никой не взема мерки срещу Емил Гущеров. Той е обвиняем за присвояване на 70 000 лв. от „Напоителни системи“. Председателят на ОбС Дупница е едно голямо изключение в ГЕРБ. Бойко Борисов изхвърля от партийните редици само при съмнение за нередности, а тук с обвинение Гущеров е председател на ОбС и движи съдбите на Дупница. Той беше утвърден на поста от бившия председател на ОбС, бивш депутат, но все още лидер на ГЕРБ Дупница Ивайло Константинов. Двамата са неразделни от десетилетия. Благодарение на Константинов Емил Гущеров и до момента стои на високия пост в Дупница и е напълно реабилитиран, след като Бойко Борисов го изхвърли от ГЕРБ заради близките му отношения с Братя Галеви.“, припомнят гербери. Преди години в ефира на БТВ Гущеров заяви по време на офанзивата срещу Галеви, че те са честни и благородни. Известно е, че Емил Гущеров е работил като пазач на бариерата пред имението им в Ресилово. После обаче той беше реабилитиран.
„Политическата си кариера дължа на Ивайло Константинов, той е най- добрият ми приятел.“, признава Гущеров, който след подадената оставка беше отново приет в редиците именно от лидера Константинов. Името му изплува в борда на директорите на „Напоителни системи“. После беше издигнат за депутат, но след скандала със скъпите телефони „Верту“ изпадна от парламента.
След като Ивайло Константинов пък беше избран за депутат, Гущеров наследи поста председател на ОбС- Дупница, макар на вътрешните избори почти всички съветници на партията, с малки изключения, да издигнаха кандидатурата на Йордан Йорданов. Ден преди сесията на предсесийно заседание от София е пристигнал Константинов. По телефона своята подкрепа за Йорданов е дала и съветничката от ГЕРБ Даниела Симова, която не е могла да присъства на събранието. След луд скандал обаче Константинов успял да наложи кандидатурата за Гущеров за поста.
„Съсипан съм, защото бях излъган. До последно и двамата казваха, че няма проблем да съм председател, но ме подведоха. Защо трябваше да се случва всичко това?“, Каза през екип на „4Власт” покрусеният Йордан Йорданов.
Междувременно по време на драматичните събития около избора на нов председател разговаряхме и с Ивайло Константинов.
Попитахме го: „Г-н Константинов, нали Йорданов ви е приятел?“
„Кой, не говори глупости, да не ти се смее целият град.“, гласеше отговорът.
Очаквайте подробности!

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Please enter your name here