Евгени Панайотов

Дългогодишният общински съветник от „Народен съюз” Евгени Панайотов се отказва от политиката. „Искам спокойствие, няма да се кандидатирам за съветник, приключих с политическата кариера.”, заявил Панайотов, който е строителен предприемач. Той вдига жилищни кооперации и ги продава най- вече на руснаци. През мандата си той влезе в ръкопашна схватка със съветника Живко Иванов.
Съпартийците му и колегите му приветстват решението на Панайотов. „Човек трябва да знае кога да се оттегли, той е избрал подходящия момент.”, коментираха те, като пожелаха имената им да не бъдат цитирани.
Припомняме, че в началото на годината Панайотов беше част от кървав инцидент в Сандански. Официалната версия от полицията гласеше, че автомобилът „Лексус“ на Панайотов е потеглил по наклон на улица „Сандански мискет“ край града и е ударил бизнесмена и 62- годишна рускиня. Панайотов се размина с охлузвания и фрактура на лявата ръка, рускинята обаче беше доста потрошена. Тя лежа в болница с фрактура на ляв глезен, фрактура на дясна раменна кост.
В Сандански обаче усилено се коментира, че бизнесменът и руснаците влезли в разправия около сградата, вдигната от фирма на Панайотов. Чужденците били бесни на бизнесмена и го приклещили, той се отскубнал и при опита за бягство с колата станало мелето, в което пострадала рускинята. Коментираше се, че повод за скандала било недоволство на братушките от строителството на апартамента им.