Вместо да се извини за отвратителните ругатни и псувни и опита да се нарита на старейшината на ГЕРБ Дупница Йордан Йорданов, председателят на ОбС Дупница Емил Гущеров се хвърли на врата на пиар №1 на ГЕРБ Николай Николов. Николов завежда връзки с обществеността на ГЕРБ от Народното събрание. От снимката става ясно, че двамата са се засекли край басейните на комплекс „Плажь“ в Сапарева баня.
Изглежда така Гущеров се опитва да заглади поомачкания си имидж и няма намерение да се извини нито на дамата, която е обидил публично пред над 20 души в офиса на ГЕРБ Дупница, нито на Йордан Йорданов, срещу който скочи на бой. Шумният скандал чуха всички гости на ресторант „Корнер“, който се намира до офиса на ГЕРБ.
Самият Йорданов на последното заседание на Общински съвет беше повече от смирен след унижението, което изтърпя. Припомняме, че Емил Гущеров преди сесията пред камерата на „4Власт“ се прави на ни лук ял, ни лук мирисал. Обяви, че няма никакъв скандал и нищо не е станало. Той се опитваше да избегне камерата, но щом се появи Йорданов, цъфна с дежурната си усмивка, за да се здрависа с него. Йорданов само коментира, че всичко вече е изгладено.
На последните местни избори Йорданов се хвана за опашката на листата на ГЕРБ. Единствено многото събрани преференции го вкараха в Общинския съвет. Какво му е коствало това той е признавал пред по- близки хора. Дали пък сдърпването в офиса на ГЕРБ няма да го изстреля към върховете в листата на есен и това да е причината да е толкова хрисим?

Двамата първи приятели са рамо до рамо на конференцията на ГЕРБ миналата седмица.

Самият лидер на ГЕРБ Дупница Ивайло Константинов продължава да мълчи като пукал за скандала, а Гущеров разчита на него нещата да се замажат и да спаси все по- затъващата му политическа кариера. Ако продължават в този дух обаче, дали накрая няма да се окаже, че ще излетят заедно от хоризонта?