Заради големия наплив община Дупница обмисля разкриването на нова яслена група в детската градина на село Бистрица. Кметът инж. Методи Чимев, зам.- кметът Крум Милев и началникът на отдел „Образование“ Тодор Петков посетиха днес детското заведение в селото и се срещнаха с директорката и персонала, за да обсъдят идеята.

„Оказа се, че има 30 подадени заявление за яслената група, като повече от половината са от Дупница. Длъжни сме да реагираме. Възложих още днес на служителите от строителния отдел да подготвят до края на седмицата количествено-стойностна сметка за помещенията, които днес видяхме и възнамеряваме да бъдат обособени за ясла.

Веднага след това започваме последващите действия за ремонт и оборудване, така че през новата учебна година най-малките жители на Дупница и село Бистрица да влязат официално в модерни и уютни обзаведени помещения. Ще има подобрения и отвън на самата сграда и двор в детската градина. Каквото е необходимо ще бъде направено, защото за децата средства не се пестят“, категоричен бе инж. Чимев. „Имаме прекрасна природа, мястото е тихо, детската градина е в отлично почти състояние след ремонтите, които направи общинското ръководство и не съм изненадан от интереса. С всяка изминала година групите от деца нарастват, което само може да ни радва“, категоричен бе и кметът на селото Кирил Огненски, който присъства на срещата.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Please enter your name here