За пореден път отложиха делото срещу скандалния животновъд Петър Пищeлов, оставил конете си да умират от студ и глад в Осоговската планина. Неявяване на защитата отпрати за 16 септември следващото заседание в Районния съд в Кюстендил.
Това е трето отлагане, след като през април адвокатът му отново не се яви. На предишното дело, на 11 март пък липсваше самият Пищелов, а в залата тогава стана ясно, че той не е редовно призован и отсъстваше, тъй като не е открит бил на адреса където живее. Районната прокуратура в Кюстендил вече е внесла обвинителен акт срещу фермера Петър Пищелов, който миналата зима стана известен с това, че беше изоставил десетки коне от стадото си в Осоговоския балкан, а планинари намериха няколко трупа на животни. Обвинението към 40-годишния мъж е за нехуманно отношение към животните. Разследването за изоставеното стадо в Осоговоската планина продължи почти година. Първоначално природозащитници обявиха, че под снега са починали от глад и в студа десетки коне. Накрая се оказа, че са само 5. Пищелов обаче е нарушил изискванията за откриване на животновъден обект в планината, проявил е и безхаберие нехуманно отношение към животните. За което му бяха съставени два акта и от регионалната агенция по контрол на храните в Кюстендил.
Санкцията, в размер на 5000 лв., ще влезе в сила, ако на следващото заседание по делото Пищалов бъде признат за виновен. Днес той каза пред съда, че не се признава за виновен.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Please enter your name here