Ивайло Петров, Станислав Павлов, Иван Ибришимов (отдясно наляво)

„БСП Дупница излиза единна за изборите.”, това коментира за „4Власт” депутатът Иван Ибришимов след конференцията на червените, на която беше издигната кандидатурата на Първан Дангов за кандидат- кмет.

Първан Дангов

„Факт е, че кандидатурата на Първан Дангов беше утвърдена единодушно, само с двама въздържали се и нито един против. Аз съм председателят на предизборния щаб, Станислав Павлов е водач на листата. Това говори за единство на партията и ясна заявка за следващия кметски мандат”, категоричен беше още Ибришимов.
Той коментира, че в утвърдената листа има широко представителство на хора от гражданската квота. „Това са хора, които са оценени от обществеността на база тяхната работа.”, подчерта народният представител. Едно от най- популярните имена от гражданската квота е дългогодишният завеждащ лекар на вътрешно отделение в общинската болница в Дупница д-р Елена Гюзелева. Вътре са и всички настоящи съветници на столетницата. Утвърдени са кандидатите за кметове на големите села. „Само за Самораново и Червен брег още текат преговори. Целта ни е да имаме по- голям брой съветници, отколкото в настоящия Общински съвет. Трудно е да се говори за точна бройка. Смятам, че в листата ни всички места са избираеми. Тя е балансирана, подмладена, всички настоящи съветници са включени, защото търсим приемственост.”, обобщи още шефът на предизборния щаб на червените.