Медалистите в борбата получиха бонуси от генералния спонсор на федерацията по борба за завоюваните отличията от европейските първенства за мъже и жени, кадети и кадетки.
Сред наградените бяха и дупничаните Миглена Селишка и Кирил Милов.
Призьорите бяха поздравени от почетния президент БФ Борба Валентин Йорданов и от президента Христо Маринов, които им пожелаха още по-големи успехи и на световните първенства по-късно през годината. Двамата благодариха и на компанията, която финансово подпомага българската борба.

На двата шампионата – в Румъния и Италия състезателите ни спечелиха общо 10 отличия, от които 3 титли – на Тайбе Юсеин и Биляна Дудова, както и на Едмонд Назарян при кадетите. Сребро взеха Миглена Селишка, Евелина Николова и Кирил Милов при класиците, а Айк Мнацаканян се окичи с бронз. При кадетите пълният комплект от медали допълниха Диана Павлова и Георги Иванов – сребро в свободния стил, както и Мирослав Емилов с бронза при класиците.

Паричните премии медалистите получиха от Данаил Ганчев на церемония в офиса на компанията.

Заради награждаването жените ни отложиха с два дни лагера си в „Спортпалас” край Варна. Старши треньорът Петър Касабов, че трикратната европейска шампионка Биляна Дудова вече е започнала да тренира на облекчен режим. Преди около два месеца националката пострада при самонараняване в момент на афект.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Please enter your name here