100-годишен юбилей отбеляза днес Надежда Катранджиева от село Бачево. Родена на 9 октомври 1919 година, баба Надежда е първият столетник в рода си и е най-възрастният жител на община Разлог.

За да засвидетелстват своето уважение и да отбележат заедно днешния празник, се събраха внуци и правнуци на баба Надежда.


Специални поздравления и пожелание за здраве рожденичката получи от временно изпълняващия длъжността кмет на Община Разлог – инж. Венцислав Гърменов и кандидат кметът на село Бачево – Росица Чатлабашева. Те поднесоха букет цветя и подаръци на рожденичката.
Надежда Катранджиева се радва се на 4 деца, 9-ма внуци,13-ет правнука и 5-има пра – пра внуци. Топли и много големи грижи полага съпругата на един от внуците й – Янка Велинова, която е секретар на читалището в село Бачево. Баба Трудолюбива, с много борбен дух , прекарва голяма част от живота си на полето, където работи и се чувства свободна , споделя самата тя. За своите 100 години живот баба Надежда е видяла много. Помни доброто. Лошото гледа да го забрави, но казва, че без него не може да премине човешкия живот.