Министърът на регионалното развитие и благоустройството Петя Аврамова обсъди с премиера на Северна Македония Зоран Заев бъдещето на Коридор №8, който е ключова пътна връзка в Югозапада. Ускоряването на трансевропейския коридор номер 8, който е най-късата връзка между Адриатика и Черно море е от ключово значение. До момента България е направила немалко за реализацията му чрез изграждането на автомагистрала „Тракия“, в процес на строителство е и „Струма“. Сега пред нас стои предизвикателството за търсене на възможности за реализация на скоростния път Дупница-Кюстендил-Гюешево, подчертаха от ведомството на Аврамова.
В Скопие тя подписа с министъра на местното самоуправление на Република Северна Македония Горан Милевски Меморандум за разбирателство между двете министерства.
След подписването на Договора за приятелство, добросъседство и сътрудничество между двете държави през 2017 г. беше активизиран политическият диалог и беше даден импулс за развитие на секторното сътрудничество. Очевидно Европа оценява високо усилията ни, защото на нашите две страни се дава възможност да председателстват през предстоящата година Берлинския процес за Западните Балкани. Това може само да ни мотивира да работим усърдно по всички теми от взаимен интерес.