Дупничани звънят: Хич да не стъпва в града ни, по негово време Братя Галеви наложиха свои хора във всички институции в Кюстендил и Дупница, заробиха областта

Digimax A50 / KENOX Q2С познатите клишета за по-добър жизнен стандарт и обилни социални придобивки лидерът на червените Сергей Станишев надъха беловласия електорат в Кюстендил за предстоящите избори за Европарламент на 25 май. В постния си репертоар от аргументи председателят на партията столетница извъртя като развалена грамофонна плоча това, че идвайки на власт, правителството на Орешарски е дало коледни надбавки и великденски бонуси на пенсионерите, вдигнало е енергийните помощи и е раздало повече пари за първокласниците.

Digimax A50 / KENOX Q2„Сергей Станишев е качил много килограми“, коментираха присъстващи на Арката на площада и впечатлението им наистина не бе погрешно. Водачът на червените, за да прикрие корема си, бе взел модното решение да пусне ризата си над спортния панталон. Въпреки това обаче наднорменото му тегло бе видимо за всички. Лидерът на червените се появи в доста неглижиран вид, сякаш е тръгнал на селски събор, вместо на откриване на кампанията в Кюстендил. Digimax A50 / KENOX Q2Външният вид на Станишев бе олицетворение на думите му, че трябва да се спре затягането на коланите. Идването на председателя на партията бе подгрявано от народната певица Румяна Попова и всенародно веселие. За да се застраховат от малък брой игрохорци на Арката, червените предвидливо бяха повикали танцьори от местна танцова формация.Digimax A50 / KENOX Q2 Така на пръв поглед присъстващото множество се впечатли от „младото поколение“ социалисти, хванало се на хорото. Въпреки това обаче по пейките електоратът беше в напреднала пенсионна възраст. Червени балони и знаменца развяваха присъстващите социалисти. Предвидливо пък деца раздадоха червени рози на представителните лица на Арката Сергей Станишев, Мая Манолова, Иван Ибришимов, Иван Каракашки и Катерина Янчева. Digimax A50 / KENOX Q2Сред тълпата бе и новият председател на Общински съвет – Дупница, Владимир Владимиров, който от няколко години е зам.-председател на ЛИДЕР. Преди това той беше дългогодишен председател на Общинския съвет на БСП в Дупница. С протекциите на бившата депутатка от БСП Маргарита Панева, вече покойна, той стана шеф на ТЕЦ „Бобов дол”. После веднага се сближи с купувача на ТЕЦ-а Христо Ковачки, скандално напусна БСП и се обяви за лидер на партията на Ковачки. Първата му работа беше да кръцне договора за юридически консултации на червеното острие Мая Манолова, за която от местната структура на БСП съобщиха, че е източила над 100 000 лв. Въпросът дали това е вярно, беше поставен на пленум на БСП в Дупница. До ден днешен Мая Манолова нито потвърждава, нито отрича информацията. Едно е ясно – Владимир Владимиров сложи край на приходите й от ТЕЦ „Бобов дол”. Сега с букет цветя Владимиров се нареди до Мая Манолова и се прегръща със Станишев с надеждата ударите, които нанесе срещу БСП, да са като далечен вятър.

Червеният председател дори се опита да хвърли в смут социалистите в Кюстендил обявявайки им съревнование за повече гласове на евровота от първенците във Видин и нахъсаните перничани.

По-късно като на сватба Станишев започна обиколката си из пейките да се здрависва с възрастните си почитатели и дори да си прави снимки с тях като залязваща холивудска звезда. Преди това от сцената изсипа рога на изобилието, казвайки, че правителството щяло да извади 17 млн. лева за Кюстендилска област, финансирайки отделни проекти на общините. Заместник-председателката Мая Манолова също влезе в европейската тематика, защитавайки тезата, че жителите по селата в Кюстендил не са по-малко европейци. На финала за по-младите пя поп-фолкзвездата Алисия.

Лошите атмосферни условия през целия ден объркаха плановете на червените в Кюстендил, а те местеха в движение събитието ту на Арката, ту в читалището. В крайна сметка събитието остана на открито.

На 8 май Станишев се е наканил да стъпи на площад „Свобода” в Дупница. По този повод дупничани подпалиха редакционните телефони: „Кажете му хич да не стъпва в Дупница, защото по негово време Братя Галеви и хората им бяха в апогея, защото по време на неговото правителство наложиха най-жестокия терор над града и областта. Наложиха свои хора във всички институции. Така Братя Галеви сложи похлупак и до ден днешен над цяла Кюстендилска област. И благодарение на политиката на БСП през последния половин век Дупница от водещ град в Югозападна България, от важен търговски център беше превърнат във второразряден град. Така че няма кой да повярва на БСП в Дупница”.

Снимките:

1 и2 Инкогнито или не, в публиката бе Владимир Владимиров (на сн. прав зад жената с очилата и лилава ризка).

3 Сергей Станишев видимо е качил килограми.

4  Балони и знаменца развяваха социалистите.

5  Танцьори удариха рамо на социалистите.
Вижте видеоканала ни:


ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Please enter your name here