Информационен бюлетин на МВР за област Благоевград

Информационен бюлетин на МВР

Вчера е проведена специализирана полицейска операция по линия на противодействие на отглеждането и разпространението на наркотични вещества, при която в обезлесен участък в местността „Власовица“, землище на с. Долна Крушица, общ. Петрич полицейски служители на РУ-Петрич са открили засадени около 20 зелени тревисти растения, които след направен полеви тест са реагирали положително на канабис с общо тегло около 260 грама. В хода на операцията, в обезлесен участък между борови дървета в землището на с. Мендово, общ. Петрич са открити засадени около 33 тревисти растения с общо тегло около 360 грама, които също са реагирали положително на канабис. За случаите е уведомена компетентната прокуратура. Образувани са досъдебни производства.

Около 01:20 часа на 09.07.2024 г. на тел. 112 е получен сигнал за физическа саморазправа между група лица в района на пул. „Струма“ в гр. Благоевград. От пристигналите на място полицейски служители е установено, че сбиването е между двама мъже на 24 и 25 години от гр. Кочериново и двама мъже на 33 и 34 години от гр. Благоевград. За изясняване на всички факти и обстоятелства, свързани с инцидента четиримата мъже са доведени в 02 РУ-Благоевград, където 24-годишният мъж е отправил обиди и е ударил с юмрук в областта на дясното слепоочие един от полицейските служители, а при опит да му бъдат поставени белезници е ухапал пръст на ръката му. За случая е уведомена РП-Благоевград и е образувано досъдебно производство.

ПТП

На 09.07.2024 г. около 11:40 часа на път II-19 в района на с. Буково е станало ПТП, при което лек автомобил „Опел Астра“ с 65-годишен водач от гр. Благоевград, предприемайки изпреварване на товарен автомобил с ремарке не е успял да завърши маневрата и се е блъснал челно в лек автомобил „Форд Ескорт“, управляван от 20-годишен мъж от с. Корница. В резултат на инцидента, на място е починал водачът на лекия автомобил „Опел Астра“, а с контузия на главата, комоцио и фрактура на три ребра е пострадала 61-годишна пътничка в него. Водачът на лекия автомобил „Форд Фокус“ е  пострадал с фрактура на бедрена кост и таза. По страдалите са настанени за лечение в МБАЛ-Гоце Делчев.

На 09.07.2024 г. около 21:35 часа в района на кръстовище между ул. „Глазне“ и ул. „Турист“, лек автомобил „Ауди“ с 18-годишен водач от гр. Банско, изпреварвайки движещо се пред него ИЕПС /триколка/, което в този момент е завивало на ляво го е блъснал в задната част. 66-годишната водачка на триколката е пострадала със съмнение за черепно-мозъчна травма, фрактура на раменни кости, два счупени зъба и хематом на главата. Транспортирана е за лечение в болнично заведение в гр. София без опасност за живота. На двамата водачи са на правени проби с технически средства за употреба на алкохол, които са отрицателни. На водача на лекия автомобил е направена проба с техническо средство за употреба на наркотични вещества, която също е отрицателна.

Оперативна обстановка в района на действие на РДПБЗН-Благоевград

За периода от 08:00 часа на 09.07.2024 г. до 08:00 часа на 10.07.2024 г. в звената  за ПБЗН при РДПБЗН – Благоевград са  регистрирани 3 сигнала за произшествия. Ликвидирани са 1 пожара. С преки материални щети 1 пожара.  Без нанесени материални щети са възникнали 0 пожара.  Извършени са 2 спасителни дейности.   Лъжливи повиквания 0. При пожарите са починали  0  граждани.

На 09.07.2024 г. около 16:05 часа е получен сигнал за пожар в сухи треви и овощни дръвчета в с. Железница, общ. Симитли. Погасен от екип на РСПБЗН-Благоевград. Щети: овощни дръвчета. Вероятна причина: небрежност при боравене с открит огън.
Вижте видеоканала ни:


LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here