Община Самоков приготви 3 млн. лв. за борба с водните неволи по селата

Община Самоков приготви 3 млн. лв. с ДДС за борба с водните неволи по селата.
Ангел Джоргов

Община Самоков приготви 3 млн. лв. с ДДС за борба с водните неволи по селата. Те са за аварийни ремонти на водопроводи и възстановяване на улици след тях. Общината стартира обществената поръчка, оферти ще се събират до 8 август. От местната администрация сочат, че в голямата си част мрежата е изградена от азбесто-циментови тръби през 50- те години на миналия век. Заради това те са компрометирани и аварират често.
Припомняме, че в края на юни кметът Ангел Джоргов заяви, че планира удвояване на средствата за ВиК ремонти. Това се случи на работно заседание свикано по инициатива на градоначалника. В него участие взеха зам.-областният управител Цанко Цаков и ръководителят на “ВиК” ЕООД – София инженер Росица Итова. На срещата Джоргов посочи, че от недостиг на вода страдат селата Алино, Райово, Клисура и Продановци. Кметът предложи и да се създадат съвместни екипи между общината и ВиК. Тяхната задача ще бъде да реагират своевременно на сигналите за аварии. Те ще извършват и превантивни прегледи на състоянието на мрежата в рискови зони.

С избрания изпълнител във връзка с обществената поръчка ще се подпише рамоково споразумение. Фирмата ще се отзовава при нужда. Ще има ангажимент да извършва строително-монтажните работи с цел подобряване на водоподаването по селата, а след това да възстановяване на асфалтовата настилка по улиците.  Обхватът на работа включва доставката на всички материали, инструменти и консумативи. Участниците трябва да разполагат с поне по един багер, самосвал, бус до 3,5 т, валяк, водоноска. Също с оборудване за работа в ограничени простраства и др.

 

 

 

Община Самоков приготви 3 млн. лв. с ДДС за борба с водните неволи по селата.

 

 

Община Самоков приготви 3 млн. лв. с ДДС за борба с водните неволи по селата.

 

 
Вижте видеоканала ни:


LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here