В Благоевград и в Петрич ще има кампания за събиране на опасни отпадъци от домакинствата

В Благоевград и в Петрич ще има кампания

В два последователни дни в Благоевград ще има кампания за събиране на опасни отпадъци от домакинствата, съобщиха от Община Благоевград и „БалБок Инженеринг“ АД. Последните кампании, организирани съвместно с общините, част от Националната система за опасни битови отпадъци, ще са в Благоевград и в Петрич и с това приключват летните кампании в страната, съобщиха от „БалБок Инженеринг“ АД.

В община Благоевград опасни отпадъци ще бъдат събирани на 9-и и 10 юли, вторник и сряда. На 9 юли местоположението на мобилния събирателен пункт ще бъде на улица „Св. Иван Рилски“ и площад „Македония“, до сградата на Камерна опера – Благоевград. В същия ден от 13:00 до 16:00 часа кампанията ще бъде в ж.к. „Еленово“, ул. „Георги Андрейчин“.

На 10 юли от 10:00 до 12:30 часа мобилният събирателен пункт ще бъде на паркинга на ул. „Св. Димитър Солунски“ в района на един от хипермаркетите а от 13:00 до 16:00 часа ще е в ж.к. „Струмско“, ул. „Освобождение“.

Мобилен пункт за събиране на опасни отпадъци ще има и в Петрич на 11 юли от 10:00 до 16:00 часа. Той ще бъде разположен на ул. „Цар Борис III” № 24, при паркинга на Общинска администрация.

Безвъзмездно ще бъдат приемани следните отпадъци от домакинствата: живак и уреди, съдържащи живак; лакове и бояджийски материали; домакински препарати и химикали; мастила и замърсени опаковки; фармацевтични продукти.

Организираното събиране на опасни отпадъци от домакинствата започна през януари 2012 г. със системата на „БалБок Инженеринг“ в Столичната община, съобщават от дружеството. През 2014 г., с включването на общини от страната, се положи началото на Националната система, която непрекъснато се разраства и към момента от нея се възползват над 2,5 млн. жители, допълват от „БалБок Инженеринг“ АД.
Вижте видеоканала ни:


LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here