РИОСВ благослови проекта на бизнес семейство Маноилови от Дупница за 5- етажен хотел в Сапарева баня

РИОСВ благослови проекта на бизнес семейство Маноилови от Дупница за 5- етажен хотел в Сапарева баня
Сапарева баня

Разрешение да вдига 5- етажна сграда в Сапарева баня, висока до 15 м, получи от РИОСВ -София дупничанинът Валентин Маноилов. За целта от екоинспекцията са одобрили частично изменение на Общия устройствен план на община Сапарева баня. Както е известно, той предвижда градежи до 10 м. Припомняме, че Маноилов и съпругата му Емилия имат шивашка фабрика в Дупница, но въртят къща за гости в курорта. Те кроят планове да правят нов хотел в местността Черемидарнико в Сапарева баня.
От РИОСВ са излезли със становище, че няма нужда да се  извършва екологична оценка на плана за строителство във връзка с новите параметри. Ще се строи на два имота. Единият с площ 1003 кв. м, отреден за хотел. Другият е от 502 кв.м с предназначение за друг вид застрояване. Старият ПУП предвижда строителство с височина до 10 м или 3 етажа, при плътност на застрояване 1,2 и озеленяване 40%. С одобреното вече искане мизата се вдига на 15 м или 5 етажа, с плътност 70%, интензивност 2 и озеленяване 30%.
В изявлението, с което се иска изменението, се посочва, че са налични всички комуникации към терените. Има изграден път, а ел. захранване и вода ще се вземат от съществуващите мрежи.
Припомняме, че през април миналата година Маноилови получиха разрешение от общината за удължаване разрешителното за ползване на минерална вода. Одобреното количество беше 3 878,93 куб.м. / год. или средноденонощно водно количество е до 10,62 куб.м. В докладната беше записано, че водата ще се лее в  термален воден комплекс, съчетаващ зона за плуване, зона водни легла, детски басейн, воден бар и джакузи, зона за рекреация, спорт и отдих с обем 102 куб.м.

 

 

РИОСВ благослови проекта на бизнес семейство Маноилови от Дупница за 5- етажен хотел в Сапарева баня

 

 
Вижте видеоканала ни:


LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here