Подменят водопровод на кв. „Дълбошница“ в Петрич

Подменят водопровод на кв. „Дълбошница“

Кметът на общината Димитър Бръчков даде началото на изпълнението на проект „Реконструкция на водопровод, кв.“Дълбошница”, гр. Петрич”.

На мястото на стария етернит, полаган през 1970 година, ще има нови полиетиленови тръби с висока плътност и по-голям диаметър. Вследствие на дългия експлоатационен период водопроводите са крайно амортизирани, което води до чести и трудно отстраними аварии, както и до загуба на огромно количество воден ресурс.

Освен честите аварии 90 % от спирателните кранове са компрометирани и неработещи, което при най-малката авария на водопроводно отклонение или второстепенен клон, налага прекъсване на водоподаването за целия квартал, а не само на авариралите участъци.

Това води до сериозни неудобства за живущите в квартала и риск от авариране на следващи участъци от водопроводната мрежа. Главният водопроводен клон, водоснабдяващ кв. ”Дълбошница”, доставя питейна вода и за с. Дрангово, с. Митиново и с. Ръждак, които също биват засегнати винаги от възникването на аварии.
Във времето на изпълнение на проекта за подмяна на водопровода ще се налага регулярно спиране на водоподаването, за което информация ще се подава от дружеството „В и К Петрич“ ЕООД.
Церемонията „първа копка“ уважиха днес също депутатът инж. Костадин Стойков, Георги Динев – областен управител на област Благоевград, председателят на Общински съвет Светла Данаилова, съветници, представители на ОФ „В и К“ ЕООД и на фирмата изпълнител, жители на квартала.

Водосвет за успешно начало и приключване на проекта отслужи отец Ангел Кочев.
Вижте видеоканала ни:


LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here