Шейхриар Златарска и областните в единен фронт зад Делян Пеевски: Не може да цепим партията, вземаме втория мандат, премиер няма да съм!

Шейхриар Златарска и областните в единен фронт зад Делян Пеевски: Не може да цепим партията, вземаме втория мандат, премиер няма да съм!

„Колегите искат да кажат много неща, защото са тормозени и натискани. Всички, които са били натискани, ще подадат жалби.“ Това обяви председателят на ДПС Делян Пеевски след среща с част от областните управители в София.

По думите му на срещата са се обединили около идеята за обединение между него и Доган. „Колегите призоваха за пълно обединение. Партията да бъде цяла, най-малкото заради дерибеи, които искат да унищожат партията. Никой не може да си позволи това да се счупи. Искаме да сме заедно и да вървим заедно, а не както върви по медиите – че ще има две ДПС-та“, заяви още Пеевски.

ДПС на Пеевски

На въпрос дали е разговарял с почетния председател Ахмед Доган, той каза, че не са водили разговори.

Делян Пеевски: Няма тема Доган-Пеевски, има тема Пеевски и дерибеите

Пеевски също така каза, че съпредседателят Джевдет Чакъров ги карал областните управители да не идват на срещата в София.

„Нали искаха колективните органи да работят – ето работят. За всичко са поканени колегите. Ние работим по устав“, подчерта още Пеевски.

На въпрос дали Пеевски ще вземе и върне втория мандат от държавния глава, той заяви: „Ние няма да разиграваме държавата. Ако видим, че има шанс за мнозинство – отиваме и го взимаме. Аз няма да бъда кандидат за премиер. Но нека първо да минат консултациите“, коментира още той.

По думите му хората не искат да има нови избори, а да има правителство и ДПС са изразили желание да има кабинет още с първия мандат.

Пеевски: ДПС не се разцепва, с Доган ще бъдем заедно

Пеевски отново изрази надежда за единство на партията.

„Не може този натиск да продължава. Трябва да бъдем обединени, призовавам и д-р Ахмед Доган към обединение на ДПС. Това никога няма да си го простим и двамата с д-р Доган, ако партията се разцепи по оста Доган – Пеевски. Това е абсурдно и ние двамата носим отговорност това да не се случи“, посочи още той.

„Никой не ни е натискал за нищо, стоим твърдо зад Делян Пеевски и Ахмед Доган, двамата могат да решат всеки проблем. Няма да допуснат успехът на ДПС да бъда попилян. Това е абсурд! В двамата има мъдрост и любов към всеки един член на партията.“ – каза Шейхриар Златарска, която е Областен координатор на ДПС за Кюстендилска област от денят в който съпругът и Николай Златарски стана депутат. Двамата бяха рамо до рамо до Делян Пеевски на брифинга.

„Редно е всички да загърбим интересите си и да направим правителство в полза на народа ни.“ – каза Николай Златарски.

 

Шейхрияр Златарска и областните в единен фронт зад Делян Пеевски: Не може да цепим партията, вземама втория мандат, премиер няма да съм!
Вижте видеоканала ни:


LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here