Зам.- кметът на Дупница Б. Христов: Сумите по договора за кърпене на улиците са високи, умуваме как да постъпим

„Не сме удовлетворени от подписания договор за рехабилитация на пътната мрежа в община Дупница. Според нас сумите са по- високи, извън границите на нормалното са. Не ни устройва и ще имаме преговори дали ще продължим отношенията по действащия договор. Умуваме как да постъпим, дали ще прекратяваме, или ще работим по изчерпване на финансовия ресурс.“ Това съобщи на пресконференция днес зам.- кметът по строителството на община Дупница Бойко Христов.

 

Започна кърпенето на улиците в Дупница.
През май започна кърпенето на улиците в Дупница.

Справка показва, че въпросният договор е подписан на 2 октомври миналата година с благоевградската фирма „Благоустройствен строежи“ с управител Константин Обецанов. Той е със заложена максимална стойност от 1 320 000 лв. с ДДС за срок от 3 години. Посочената средна часова ставка е 12 лв./ час, като фирмата е посочила, че ще работи при 9% печалба. Продължителността на договора е до 31 декември 2026 г. или до изчерпване на финансовия ресурс. Стана ясно, че същата фирма има да получава целеви над 1 млн. от общината. Те са за осъществените ремонти на улиците „Венелин“ и „Седма рилска дивизия“. Обновяването на участъците от тези улици приключи през септември миналата година. На пресконференцията днес Христов подчерта, че от местната администрация впрягат в ремонти всички налични сили, за да пестят средства.

През септември приключи ремонта на ул. „Седма Рилска дивизия“

„Целта ни е със собствени сили и средства и с помощта на местни фирми да се борим. В село Бистрица направихме изкърпихме дупки на входната улица към центъра с помощта на служители от „Строителен отдел“ от общината и на местни фирми.
Направени са огледи и протокол, в който са описани тези в тежко състояние, които не подлежат на ремонта, а директно ще бъдат премахнати. Такива са площадки в Джерман, Червен бряг и Крайници както и тази площадката зад полицията в Дупница. Там вече се чисти теренът и ще се поставят нови съоръжения, които са ни дарени от фирма. Масирано работим на съоръженията на ул. „Родопи“, жк „Дупница“ и „Развесена върба“. Ремонтите се правят от служителите на отдел „Строителство“ и така ще спестим пари, за да купим нови съоръжения.
Служители от отдела работиха и за почистване на пространството около стадиона, за да облагородим района. Чакаме тази седмица да ни поканят да подпишем договора за ремонт на „Бончук“. Ремонтира се игрището пред него. Всичко става с дарения, иначе проектът е на стойност около 90 000 лв. Много фирми ни помагат.
Имаме проект за изграждане на нова сграда с възстановителен център и жилищни помещения за юношите на отбора.“, обясни Христов.
Той коментира, че общината очаква покани да подпише договори за финансиране на иначе одобрените проекти за ВиК ремонти в Яхиново, Самораново и Джерман. Всички са в очакване и за подписване на договорите за одобрените за саниране 7 блока в града. Общината има одобрен проекти и за изграждане на фотоволтаични централи за 6 социални жилища. Предстои да се определят въпросните обекти. Парите идват от Плана за възстановяване.
В петък пък ще се проведе обществено обсъждане във връзка с новата програма за саниране на блокове. Отново чрез ПВУ за областта са отпуснати 30 млн. за целта. Като тук финансирането ще бъде 100%, без съфинансиране от собствениците.

 

 

Зам.- кметът на Дупница Б. Христов: Сумите по договора за кърпене на улиците са високи, умуваме как да постъпим

 

 

Зам.- кметът на Дупница Б. Христов: Сумите по договора за кърпене на улиците са високи, умуваме как да постъпим

 

 

Зам.- кметът на Дупница Б. Христов: Сумите по договора за кърпене на улиците са високи, умуваме как да постъпим
Вижте видеоканала ни:


LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here