Роди се нов волейболен „Марек“ начело с Борислав Кьосев

Нов волейболен клуб „Марек“ начело с Борислав Кьосев вече е регистриран. В момента тече регистрацията и във Федерацията по волейбол. Това съобщи на пресконференция днес зам.- кметът на община Дупница Бойко Христов.
Както е известно, четирикратният шампион на страната „Марек- Юнион Ивкони“ напусна Дупница след неразбирателство с управата на общината за ползване на Спортната зала. През март тимът изигра последния си мач пред погледа на дупничани. Отборът запази мястото си в елита и за следващия сезон след изигран плейаут срещу „Миньор“. След това смениха името си на „Локомотив Авиа“ и се приютиха в Пловдив.

Преместването обаче остави много деца от детско- юношеската школа без отбор.
„Новият клуб ще отправи покана до родителите на всички деца, които са тренирали. Целта е до няколко седмици всички състезатели от предходния отбор да се запишат. Тимът ще изгради сериозен екип. В най- кратки срокове клубът ще се развие, за да не останат децата без занимания. Имаше над 100 деца, които тренираха. Сдружение с нестопанска цел, отборът не общински.“, обяви Христов. Той коментира, че едва ли новият „Марек“ ще ползва общинска субсидия както другия си съименник, тъй като в случая става въпрос само за деца, а не за професионален отбор.
„И преди подкрепата за детската школа беше около 5000 лв. Ще си подадат заявление и Спортната комисия към ОбС ще прецени каква ще бъде помощта за тях. Отборът ще се финансира от таксите, които ще събират.“ , каза Христов.
Борислав Кьосев е от дупнишкото село Баланово. Той има богата волейболна визитка, изиграл е над ма 450 мача в националния и над 2000 за ЦСКА – към 2000. През 1986 е включен в идеалния отбор на света. Френските вестници го кръщават „черната мистерия“. Многократно е определян за най-добър играч на различни турнири. С настоящия президент на федерация Любо Ганев са избирани за най-добра двойка в италианското първенство. Кьосев е член на Управителния съвет на федерацията.
Припомняме, че на предходни избори Кьосев се пробва да стане депутат, като беше част от листата за Кюстендил на партията на Васил Божков.

 

 

 

Роди се нов волейболен „Марек“ начело с Борислав Кьосев

 

 

Роди се нов волейболен „Марек“ начело с Борислав Кьосев
Вижте видеоканала ни:


1 COMMENT

  1. РЕАЛНО, РЕАЛНО, РЕАЛНО……..
    100 пъти, че и повече изречено!
    Това заслужаваме дупничани реално!!!
    Реално това е умствения капацитет на зам. кмет.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here