Депутатът Николай Златарски от Дупница пи „жива вода“ на параклиса „Св. Варвара“ в Рила

Депутатът Николай Златарски от Дупница пи „жива вода“ на параклиса „Св. Варвара“ в Рила

Днес общинската структура на ДПС гр. Рила, начело с Цветан Хлебарски посрещна народния ни представител от област Кюстендил Николай Златарски.

„Посетихме Параклис “Света Варвара”, познат повече със своя лековит извор. Помолихме се за единство и заедно да преодоляваме всяка трудност. Помолихме се за единство и заедно да преодоляваме всяка трудност. До параклис „Света Варвара“ близо е до животновъдния обект на Цветан Хлебарски. Гостувахме му и си прекарахме прекрасно.“ – сподели Николай Златарски

„Според прелюбопитно изследване на богослова д-р Венцислав Каравълчев Св. Варвара не е родена в Никомедия през III век, както реди житието й, а в село Елешница, което в древността се е наричано Илиопол. Баща й Диоскор бил високопоставен администратор. Тъй като тя била с приказна красота, от ревност я заключил в една кула. Когато бил надалеч по държавни дела, Варвара приела християнството. Мъченицата била осъдена на смърт чрез посичане от баща си и управителя на града. Отрязали й главата срещу баните, а кръвта й се превърнала в лековита минерална вода. Местните разказват, че водата започнала да блика там, където кръвта й попила в земята.“ – разказаха рилчани.

„Днес изворът, който блика, е с температура 57-58 градуса. Това е „жива вода“, прекрасна. Мирото е облицовано с камъни, а хора идват от цялата страна и чужбина за лечебни бани. Вярва се, че който се измие с лечебната вода в него, може да се изцери от всякаква болест.“ – каза депутатът.

 

 

Депутатът Николай Златарски от Дупница пи „жива вода“ на параклиса „Св. варвара“ в Рила
Вижте видеоканала ни:


LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here