Блокаж в ОбС Дупница! Камара докладни на изчакване, зам.- кметът Б. Христов: Август няма сесии, новите отиват за септември

Пълен хаос настана в Общински съвет Дупница, щом удари 15 часа. Това беше лимитът, до който беше удължено работното време на съветниците по предложение на Йонко Гергов от ПП „Партия на зелените“.

Костадин Костадинов и юристът на Общински съвет Милен Попов

„Не зная какво да правим. Удължено е работното време до 15 часа. Колегите го гласуваха. Ако продължим работа, има опасност решенията ни да бъдат отменени.“, обяви председателят Костадин Костадинов.

Станислав Павлов и Асен Илиев от БСП.

„Нали се каза, че може да гласуваме за последващо удължаване.“, контрира Станислав Павлов и предложи съветниците да втори път да решат за продължаване на сесията до 16 часа този път.
„Ние затова гласувахме „въздържал сме“, каза Георги Градевски.
При последвалото гласуване обаче се оказа, че болшинството от съветниците нямат желание да работят до 16 часа. Със 7 гласа „за“ и 5 против предложението не беше прието.

Йонко Гергов, вляво,

„Блокира се работата на Общинския съвет. Удивен съм от изказването на председателя, че не знае какво да прави. Сега останаха доста докладни. Те трябва да бъдат разгледани, а имаме само още едно заседание на 18 юли. След това август е почивен за Общинския съвет и отиваме за септември. Ами новите докладни, които ще постъпят? Гласуваме това, която искаме, след което се блокира работата.“, каза зам.- кметът Бойко Христов.
Днес от над 20 точки бяха гласувани едва 12. Учудващо предложения на кмета срещнаха подкрепата на ГЕРБ и на съветника Христо Михалчев от групата на председателя Костадинов КОД-ВМРО. „За“ беше и Иван Раков от СДС. Любопитното е, че на днешното заседание беше гласувана имотна сделка на Раков. ОбС разреши той да закупи имот в центъра на града за 20 000 лв. Кметът Първан Дангов лично изчете докладната за продажбата. Станислав Страшимиров от СДС не подкрепи сделката, той напусна сесията, а председателят Костадин Костадинов гласува с „Против“.

Георги Георгиев, Станислав Страшимиров и Иван Раков.

Имаше и доста отсъстващи от днешното заседание. От редиците на БСП присъстваха само Станислав Павлов и Асен Илиев, а колегите им Александър Анин и Ивайло Петров не дойдоха в зала. Нямаше го и Веселин Станкев от „Бъдеще за родината“ и др.

 

 

Блокаж в ОбС Дупница! Камара докладни на изчакване, зам.- кметът Б. Христов: Август няма сесии, новите отиват за септември

 

Блокаж в ОбС Дупница! Камара докладни на изчакване, зам.- кметът Б. Христов: Август няма сесии, новите отиват за септември

 
Вижте видеоканала ни:


LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here