Гняв зреев в Бобошево: Кметът Тачев ни подведе, взе тлъста заплата от 4500 лв. и забрави обещанията си, само повтаря: Аз управлявам!

Гняв зреев в Бобошево: Кметът Тачев ни подведе, взе тлъста заплата от 4500 лв. и забрави обещанията си, само повтаря: Аз управлявам!
Стефан Тачев, кмет на община Бобошево

Стефан Тачев ни подведе. През май Общинският съвет му гласува заплата от 4500 лв. и то със задна дата от началото на годината. Изглежда, бързо забрави, че не е назначен, а ние го избрахме с надеждата нещата в Бобошево да се променят. Не се справя с работата си като кмет, непрекъснато повтаря „Аз управлявам” . Игнорира хората, които питат, искат да знаят какво се случва в общината.“ Това съобщават огорчени жители на Бобошево, които са виждали в новия кмет надежда за промяна. Сега обаче те споделят, че Тачев не е изпълнил поетите пред тях предизборни обещания. Изброяват, че ги няма обещаните обществен съвет, омбудсман, изнесени приемни на съветниците, прозрачност върху работата му и дейността на ОбС.
„Обещаха да има информационно табло, на което да се оповестяват решенията на ОбС, кога ще има заседания, за проекти и т.н. Няма такова нещо. Съветниците получават чисто 1000 лв., със скока на кметската заплата, ще се вдигне и тази на председателя на ОбС Лариса Каменова, която взема 80% от кметските пари. А се гласуват безумия в ОбС.

Кметицата Екатерина Андонова

Одобриха „Виваком“ и „Булсатком“ разположат 5G антени и клетки в Бобошево, а хората се притесняват дали това е безвредно и няма консенсус по темата. Местните пчелари също са против, защото микровълните влияят и дезорентират пчелите. Предложението обаче бе гласувано със „за”.

Лариса Каменова е на заплата 80% от кметската.

Освободен от длъжност беше Венцислав, който беше отговорникът към общината по „Транспорт и механизация”. Бил назначен на трудов договор с 6- месечен изпитателен срок. Мълвата носи, че Тачев не му подновил договора с мотива, че Венцислав е изнасял информация от администрацията, че не се справял с обема на работата. Неофициално обаче се коментира, че целта била заместник кметът да поема и тази длъжност, за да получавал две заплати. Искаме от общината да отговарят имало ли е злоупотреби с горива? Какво е състоянието на автопарка към общината? Коя фирма осъществява ремонтните дейности на камионите, тракторите, коли? Вярно ли е, че се издават удостоверения за наследници, без да се представят смъртни актове? В Бобошево се коментира, че заможен бобошевец, който е имал къща за гости в града и е работил за Тачев около местните избори, бързо е продал имотите си и е напуснал Бобошево. Това е положението при нас.“
Вижте видеоканала ни:


LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here