Третират по въздух марокански скакалци в районите на селата Марикостиново, Генерал Тодоров, Любовка, Джигурово и Ладарево

Третират по въздух марокански скакалци в районите на селата Марикостиново и Генерал Тодоров, и селата Любовка, Джигурово и Ладарево.
Третират по въздух марокански скакалци в районите на селата Марикостиново,Генерал Тодоров, Любовка, Джигурово и Ладарево.

Третират по въздух марокански скакалци в районите на селата Марикостиново, Генерал Тодоров, Любовка, Джигурово и Ладарево.

В понеделник – 24 юни започна авиационно третиране срещу марокански скакалци. То ще е в районите на селата Марикостиново и Генерал Тодоров за община Петрич. И селата Любовка, Джигурово и Ладарево за община Сандански.
Процесът ще се извършва сутринта – от 05:00 часа до 10:00 часа.
Препаратът, който ще се използва, е щадящ, но е желателно животните да не бъдат пускани извън стопанствата в часовете на третиране.
Същото е препоръчително и за пчелите.
Третирането на площите се извършва на база направени многократни обследвания в общините Петрич и Сандански по заповед на директора на Българска агенция по безопасност на храните.
Установява се масово намножаване на марокански скакалци.
За територията на общините Петрич и Сандански на този етап не е установено нападение върху земеделски култури. Засегнатите площи са основно пустеещи имоти, пасища и ливади, констатират при проверките на място от БАБХ.
По този проблем, след получено писмо от БАБХ, областният управител Георги Динев свика извънредно заседание на Областния щаб за изпълнение на Областния план за защита при бедствия.
Действията на всички институции ще се координират през следващите дни.

 

Третират по въздух марокански скакалци в районите на селата Марикостиново, Генерал Тодоров, Любовка, Джигурово и Ладарево.
Вижте видеоканала ни:


LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here